Εκτύπωση άρθρου

Επτά συμβουλές για να γίνει η διαδικασία ύπνου του παιδιού πιο εύκολη.
Κάθε γονιός γνωρίζει ότι ο ύπνος των παιδιών είναι ένας πραγματικός…αγώνας.

Αν η ψυχολογία σας δεν είναι στα καλύτερά της, είστε αναβλητικοί στις καθημερινές σας δραστηριότητες και αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένοι, λόγω της δυσκολίας που έχετε να κοιμήσετε τα παιδιά σας, σίγουρα δεν είστε οι μόνοι. Ωστόσο, υπάρχουν γονείς που έχουν βρει τρόπο να επιβιώσουν τα ξενύχτια και να προσαρμόσουν το πρόγραμμα της ημέρας τους με την προσωρινή αλλαγή της ζωής τους που φέρνει η ανατροφή των παιδιών.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές από γονείς που έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν αυτή την αλλαγή και να μετατρέψουν τη βραδινή ρουτίνα, σε εύκολη διαδικασία.

«Ακολουθήστε μια συνεπή ρουτίνα. Να κοιμίζετε τα παιδιά σας κάθε βράδυ την ίδια ώρα και φροντίστε να την επιλέξετε σοφά, ώστε να εξυπηρετεί κι εσάς, επειδή θα ακολουθείτε την ίδια ρουτίνα για πολύ καιρό»
«Ξεκινήστε τη ρουτίνα όσον αφορά στο ωράριο ύπνου των παιδιών όταν αυτά είναι ακόμα σε νεαρή ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τους λέτε ”όχι” σε τυχόν επιθυμίες που αποσπούν την βραδινή ξεκούραση»
«Για αποτελεσματικότερη μετάβαση από μια πιθανόν έντονη ημέρα στον ύπνο, χρησιμοποιείστε μουσική και ”λευκό ήχο”. Διαβάστε βιβλία στα παιδιά, μην έχετε αναμμένα φώτα στο δωμάτιο, παρά μόνο φωτάκι νυκτός»
«Κάνετε ένα μπάνιο στα παιδιά, φορέστε τους πυτζάμα και διαβάστε τους όχι παραπάνω ούτε λιγότερα από 3 σύντομες ιστορίες. Το χλιαρό γάλα και το νανούρισμα, βοηθούν»
«Ξεκινήστε τη διαδικασία ύπνου 20 λεπτά νωρίτερα από όσο υπολογίζατε για εξοικονόμηση χρόνου»
«Μειώστε τις απαιτήσεις των παιδιών όταν ζητούν φαγητό ή κάποιο ρόφημα πριν τον ύπνο. Να θέσετε όρια: πείτε τους ότι έχουν 30 λεπτά πριν τον ύπνο για να φάνε/πιούν ο,τι επιθυμούν»
«Αφήστε τα να έχουν τον έλεγχο όσο περισσότερο μπορείτε. Δώστε τους επιλογή για το αν θέλουν πρώτα να πλύνουν τα δόντια τους και μετά να φορέσουν τις πυτζάμες τους ή πρώτα να φορέσουν τις πυτζάμες τους και μετά να πλύνουν τα δόντια τους. Τι θέλουν πρώτα; Να πιουν νερό ή να ακούσουν μια ιστορία;»
Πηγή: HuffPost US

https://www.huffingtonpost.gr/

Copy link
Powered by Social Snap