Εκτύπωση άρθρου

 

Η Κυρία Καππάτου συμμετείχε  στην παρουσίαση του βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη «Γιαγιά σ αγαπώ» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας. Η παρουσίαση έγινε με επιτυχία το Σάββατο  14  Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός. 

Αποσπάσματα του βιβλίου δραματοποίησαν οι ηθοποιοί Γιώργος Τσουρουνάκης, Μαριάννα Σφακιανάκη, Δέσποινα Πέττα, ενώ η γνωστή ψυχολόγος-συγγραφέας Αλεξάνδρα Καππάτου μίλησε στους γονείς για την αγάπη και τον σεβασμό προς τους ηλικιωμένους.


Μια γλυκιά ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και την αξία της οικογένειας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί, σε υπέροχη εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου, το νέο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη με τον τίτλο Γιαγιά, σ’ αγαπώ!. Πρόκειται για μια γλυκιά και όμορφη ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και την αξία της οικογένειας.

Η γιαγιά Μαρία, με την καλοσύνη, το χαμόγελο και την αγκαλιά της, ξέρει και χαρίζει απλόχερα την αγάπη της. Τα δύο εγγονάκια της και ιδιαίτερα η μικρή της σουσουράδα, όπως την αποκαλεί, ζουν μια ξεχωριστή σχέση μαζί της, που μέρα με τη μέρα δυναμώνει. Η γιαγιά ζει στο νησί αλλά, όταν τους επισκέπτεται στην πόλη, η χαρά όλων είναι απερίγραπτη!

Ώσπου ξαφνικά η γιαγιά αρρωσταίνει, τα παιχνίδια του μυαλού κυριεύουν τη μνήμη της και τότε ξεκινούν διάφορα προβλήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά της.

-Μα δεν υπάρχει ένα φάρμακο για τη γιαγιά; φώναξα  αγανακτισμένη ζητώντας εξηγήσεις από τον μπαμπά.

-Η γιαγιά παίρνει τα φάρμακα που χρειάζεται. Αλλά δε θα γίνει ποτέ όπως πριν. Πρέπει να την καταλαβαίνουμε, να την κατανοούμε, να σεβόμαστε τις επιθυμίες της, να κουβεντιάζουμε μαζί της μα, πάνω από όλα, να την αγαπάμε.

Μια ιστορία που ξετυλίγεται μέσα από στοργή και μπόλικη σοφία. Εκείνη τη σοφία που μας διδάσκει πως, ό,τι κι αν συμβεί, πρέπει να είμαστε κοντά στους ηλικιωμένους όταν μας χρειάζονται, με σεβασμό και υπομονή. Και αγάπη.

Αυτό είναι το μοναδικό φάρμακο για την καλύτερη γιαγιά του κόσμου!

Copy link
Powered by Social Snap