Εκτύπωση άρθρου

Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζει και η Καλλιθέα με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της και τη βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς να μας προσκαλούν αυτό το Σάββατο στο Δημοτικό Θέατρο του δήμου (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου) με 4 δωρεάν θεατρικές παραστάσεις. Νωρίς το μεσημέρι (11.30π.μ.-12.30μ.μ.), στη σκηνή ανεβαίνει η ομάδα Λόγου Παίγνιον με τον «κώδικα του κοντού δράκου» για ηλικίες από 4 ετών και άνω.

Ακολουθεί από τις 3μ.μ. έως τις 4.30μ.μ. η ομάδα Κοπέρνικος με τη θεατρική παράσταση «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες» που απευθύνεται επίσης σε παιδιά άνω των 4 ετών. Τη σκυτάλη παίρνει στις 5.30μ.μ. η θεατρική ομάδα του Ομίλου Πειραιώς και η σκηνοθέτιδα Ζωή Ξανθοπούλου με «Το κρυφτό» για ηλικίες άνω των 10 ετών, η οποία ξαναπαίζεται και στις 7μ.μ. με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Για την είσοδο στις παραστάσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας (2109593518).

Το εξώφυλλο του «Μαγικού αυλού» της Κάρμεν Ρουγγέρη
Ένα διήμερο φεστιβάλ παιδικού βιβλίου με είσοδο ελεύθερη οργανώνει και ο «Ianos» (Σταδίου 24, 2103217810) το Σάββατο 31/3 και την Κυριακή 1/4 από τις 12μ. έως τις 5μ.μ. στο café του.

Δεκατρείς εκδοτικοί οίκοι και περισσότεροι από 43 συγγραφείς γεμίζουν αυτό το διήμερο με δράσεις για το παιδικό βιβλίο προκειμένου να μας αποκαλύψουν όλη αυτή τη μαγεία που κρύβεται πίσω από τις σελίδες των παιδικών βιβλίων. Από τις ποικίλες δράσεις ξεχωρίζουν τα μουσικοκινητικά προγράμματα και η αφήγηση του «Μαγικού αυλού» από την αγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Copy link
Powered by Social Snap