Εκτύπωση άρθρου

Στις περισσότερες οικογένειες έχει σημάνει συναγερμός, τα παιδιά μέχρι τη τελευταία στιγμή κάνουν επαναλήψεις ή συμπληρώνουν κενά. Όσο πλησιάζουν οι μέρες αγωνιούν αν θα τα καταφέρουν, αν εκείνη τη στιγμή θα θυμηθούν αυτά που έχουν διαβάσει, ανησυχούν αν θα τους βάλουν εύκολα θέματα και οι υποθέσεις για τη πορεία των φετινών βάσεων ήδη τους απασχολούν.
Έχει αποδειχθεί ότι η επιτυχία στη ζωή δεν είναι συνώνυμη αποκλειστικά με την απόκτηση ενός πτυχίου. Είναι μία κατάκτηση φυσικά αλλά όχι η απόλυτη επιτυχία.
Την περίοδο των εξετάσεων οι υποψήφιοι είναι ευάλωτοι, αρκετοί ταλανίζονται από άγχος που σε μεγάλη «δοσολογία» γίνεται παθολογικό και είναι βασανιστικό με δυσάρεστα και ενοχλητικά συμπτώματα όπως ταχυκαρδία, δυσφορία στην αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος, ξηροστομία, κρύα άκρα, ναυτία, ανασφάλεια, κ.α.  Πράγματι το άγχος είναι πιθανόν να προκαλέσει σύγχυση στις πνευματικές λειτουργίες, υπονομεύοντας άμεσα την επίδοση στις εξετάσεις

Είναι ο πιο «ύπουλος» εχθρός στον οποίο οι υποψήφιοι καλούνται να αντισταθούν και να καταφέρουν να διαχειριστούν.. Αυτό δεν είναι απλό γιατί δεν μπορεί να καταπολεμηθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο αν ενεργοποιήσουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις.

Την ευχαριστούμε πολύ για την τιμή που μας κάνει κάθε χρονιά, η συμβολή της τεράστια στην προσπάθεια μας.
Το Θέμα μας :”Το άγχος των εξετάσεων στα παιδιά κυρίως στις Πανελλαδικές εξετάσεις”

 

ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Σας περιμένουμε αύριο Παρασκευή 18 Μαΐου 2018
ώρα 19.30 στην Αίθουσα Μουσών στο Πνευματικό μας Κέντρο (Κισσάβου 11)

Η κα ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΠΠΑΤΟΥ
Ψυχολόγος –Παιδοψυχολόγος,
με τις ψυχολόγους του ΟΚΠΑΔΒ θα συζητήσουν μαζί σας και θα απαντήσουν
 σε όλα σας τα ερωτήματα.

 

 

Copy link
Powered by Social Snap