Εκτύπωση άρθρου

Η LEGO έφτιαξε τουβλάκια με κώδικα Μπράιγ για παιδιά με προβλήματα όρασης [βίντεο]
Παιχνίδι για παιδιά με προβλήματα όρασης

H LEGO δημιούργησε μια εκδοχή των μικρών κύβων της με γράμματα και αριθμούς από το αλφάβητο Μπράιγ, έτσι ώστε παιδάκια που δεν βλέπουν ή έχουν ελλιπείς ικανότητες όρασης να μπορούν να μάθουν να διαβάζουν καθώς παίζουν.

Τα κυβάκια, τα οποία είναι πλήρως συμβατά με την ευρύτερη συλλογή της LEGO, φέρουν επίσης τους αριθμούς, τα γράμματα και τα σύμβολα που ξέρουμε όσοι δεν έχουμε πρόβλημα όρασης, έτσι ώστε να ενθαρρύνονται δάσκαλοι, μαθητές και μέλη της οικογένειας να παίζουν μαζί με τα μικρά που δεν βλέπουν.

Η καινούργια σειρά αποτελείται από, συνολικά, 250 κυβάκια, τα οποία καλύπτουν όλο το αλφάβητο, τους αριθμούς από το 0 ως το 9, καθώς και μια σειρά από μαθηματικά σύμβολα. Παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της Sustainable Brands Conference στο Παρίσι.

Δείτε πώς παιδιά με προβλήματα όρασης υποδέχτηκαν τα νέα τουβλάκια Lego:

Την ιδέα πρότεινε, το 2011, στη LEGO η Ένωση Τυφλών Δανίας και, το 2017, την πρότεινε εκ νέου το ίδρυμα Dorina Nowhill for the Blind (έδρα του, η Βραζιλία). Από τότε, το προϊόν εξελίχθηκε σε στενή συνεργασία με Ενώσεις Τυφλών στη Δανία, τη Βραζιλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νορβηγία και αυτή την περίοδο διεξάγονται τεστ σε αυτές τις χώρες.


Τα τεστ γίνονται στα δανέζικα, νορβηγικά, αγγλικά και πορτογαλικά της Βραζιλίας ενώ αργότερα, εντός του 2019, θα γίνουν τεστ στα γερμανικά, ισπανικά και γαλλικά. Εκτιμάται ότι η τελική μορφή θα παρουσιαστεί το 2020 και θα διανέμεται δωρεάν σε επιλεγμένα ιδρύματα.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/zoi/lego-mpreig-gia-paidia-me-problimata-orasis

Copy link
Powered by Social Snap