Εκτύπωση άρθρου

Μειώνει την ανάγκη για αναλγητικά φάρμακα, υποστηρίζουν ερευνητές

Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό μιας γυναίκας, μπορεί να κάνουν τη διαδικασία του τοκετού πιο επώδυνη, υποστηρίζουν επιστήμονες σε μια πρόσφατη έρευνα.

Μια ομάδα ερευνητών από τις ΗΠΑ ανακάλυψε, ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να επιλέξουν να κάνουν επισκληρίδιο ένεση κατά τη διάρκεια του τοκετού, για να μη νιώθουν έντονους πόνους, αν έχουν χαμηλά επίπεδα ή έλλειψη βιταμίνης D στον οργανισμό τους.

Οι επιστήμονες μέτρησαν τα επίπεδα βιταμίνης D σε 93 έγκυες γυναίκες, προτού αυτές γεννήσουν. Όλες ζήτησαν να κάνουν επισκληρίδιο ένεση κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Στη συνέχεια, η ομάδα μέτρησε την ποσότητα των φαρμάκων που χρειάστηκε κάθε γυναίκα και συνέκριναν τα αποτελέσματα για τις γυναίκες που είχαν υψηλά επίπεδα βιταμίνης D και χαμηλά επίπεδα της ίδιας βιταμίνης.

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Αναισθησιολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Ορλεάνη, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail.

Σύμφωνα με αυτά, οι γυναίκες που είχαν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στον οργανισμό τους, απαιτούσαν μεγαλύτερη ποσότητα φαρμάκων συγκριτικά με εκείνες που δεν είχαν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, παρότι η έλλειψη βιταμίνης D είχε συνδεθεί στο παρελθόν με την κατάθλιψη και τον πόνο, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που επισημαίνει τη σύνδεσή της με τους πόνους του τοκετού.

Newsbeast.gr

Copy link
Powered by Social Snap