Εκτύπωση άρθρου

Η χλωροκίνη ελπίδα κατά του κορωνοϊού: Επιτυχείς οι κλινικές δοκιμές στη Γαλλία Η χλωροκίνη έχει ανθελονοσιακές ιδιότητες και χορηγείται για την αποτροπή και την αντιμετώπιση της ελονοσίας, αλλά και αυτοάνοσων ασθενειών, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

H γαλλική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προσφέρει στις γαλλικές υγειονομικές αρχές «εκατομμύρια δόσεις» ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας για το οποίο οι κλινικές δοκιμές υποδεικνύουν πως ίσως επισπεύδει στη θεραπεία του Covid-19. H γαλλική Sanofi τονίζει πως θα μπορούσε να προσφέρει αρκετές δόσεις Plaquenil – φάρμακο που υδροξυχλωροκίνη – για τη θεραπεία 300.000 ανθρώπων, αν κριθεί αναγκαίο.

Βάσει έρευνας με ενθαρρυντικά αποτελέσματα για το φάρμακο αυτό, «η Sanofi δεσμεύεται να διαθέσει τη θεραπεία αυτή στη Γαλλία, προσφέροντας αρκετά εκατομμύρια δόσεων που δυνητικά μπορούν να θεραπεύσουν πάνω από 300.000 ασθενείς» δήλωσε χαρακτηριστικά στο γαλλικό πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος της εταιρίας.

Η χλωροκίνη έχει ανθελονοσιακές ιδιότητες και χορηγείται για την αποτροπή και την αντιμετώπιση της ελονοσίας, αλλά και αυτοάνοσων ασθενειών, όπως ο λύκος και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Στην Κίνα, σε κλινικές δοκιμές κατά του Covid-19 χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς για τη θεραπεία νοσούντων από κορωνοϊό φωσφορική χλωροκίνη και υδροξυχλωροκίνη. Στη Γαλλία, ο φημισμένος καθηγητής έρευνας Didier Raoult – καθηγητής Ιατρικής και Διευθυντής του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών της Μασσαλίας στον οποίο ανατέθηκε από τη γαλλική κυβέρνηση η έρευνα πιθανών θεραπειών του ιού – πόσταρε βίντεο στο οποίο περιέγραφε τα «πολλά υποσχόμενα» αποτελέσματα των δοκιμών χλωροκλίνης σε 24 νοσούντες στη Γαλλία.

Ο ίδιος σημείωσε πως στους ασθενείς που έλαβαν αγωγή με Plaquenil, διαπιστώθηκε πως η θεαματική επίσπευση της θεραπευτικής διαδικασίας, αλλά και η μείωση του χρόνου καραντίνας. Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο καθηγητής, έξι μέρες μετά την έναρξη χορήγησης Plaquenil, ο ιός εξαφανίστηκε από τα τρία τέταρτα των ανθρώπων που έλαβαν την αγωγή.

«Έχω εκτιμήσει τα αποτελέσματα και έχω δώσει σχετική εξουσιοδότηση, ώστε να διεξαχθούν περισσότερες κλινικές δοκιμές το συντομότερο δυνατό σε μεγαλύτερο αριθμό ασθενών» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Olivier Veran. Play 00:00 -18:26 Mute Settings Enter fullscreen Play

Με πληροφορίες από Le Figaro Πηγή: www.lifo.gr

Copy link
Powered by Social Snap