Εκτύπωση άρθρου

Ήρθε η ώρα για υπέροχες πασχαλινές διακοπές στο σπίτι
Ετσι θα νιώσετε ότι ξεφύγετε – δημιουργικά – από τη ρουτίνα της «κλεισούρας».
Newsroom, HuffPost Greece
.
Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα σχεδιάζατε τις πασχαλινές σας διακοπές.

Τα καλά νέα είναι πως, παρ’ ότι νιώθετε ότι έχετε «κολλήσει» σπίτι, δεν έχετε επιλογές μόνο το Νefilx και το Facebook. Μπορείτε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα μεγάλο διάλειμμα και να νιώσετε ότι είστε διακοπές με την ευκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας που ξεκινάει. Πως; Πάρτε μερικές ιδέες:

Πάρτε ρεπό
Αν πρόσφατα κάνατε μετάβαση από τον εργασιακό χώρο στο σπίτι, μπορεί ίσως να είναι δύσκολο να βάλετε όρια και να αφιερώσετε χρόνο στη χαλάρωση. Το ότι βρίσκεστε σπίτι, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Το αντίθετο, μπορεί να είναι περισσότερο στρεσογόνο, ιδιαίτερα α υπάρχει σύντροφος και παιδιά τριγύρω.

Με περισσότερο χρόνο στο σπίτι και πουθενά να πάτε, μπορεί να αισθάνεσθε ενοχές να πάρετε ρεπό. Αλλά αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πνευματική σας υγεία. Ως εκ τούτου, αν έχετε περίσσευμα άδειας, χρησιμοποιείστε το. Σχεδιάστε ένα μακρύ week -end, ή ακόμα μια εβδομάδα για να αποσυνδεθείτε από τις υποχρεώσεις της δουλειάς και α χαλαρώσετε.

Απλά ενυδατωθείτε
Παρ’ ότι θα πρέπει να περιορίσετε τις αγορές σας στα απαραίτητα, αξίζει να κάνετε μια προσπάθεια να μετατρέψετε μια μικρή αυλή, βεράντα ή εξωτερικό χώρο σε μια μικρή όαση. Με τις ευλογίες του καιρού που ολοένα και περισσότερο «ανοίγει», θα χαλαρώσετε και θα αφεθείτε στο χάδι της άνοιξης.

Διοργανώστε ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ
Είτε βρίσκεστε σε καραντίνα μόνοι είτε με την οικογένεια, ένας κινηματογραφικός μαραθώνιος είναι ένας καλός τρόπος να ριλαξάρετε και να μεταφερθείτε νοερά σε άλλους κόσμους. Διαλέξτε, είτε μεταξύ των blockbusters ή των αγαπημένων σας κλασσικών ταινιών. Θα μπορούσατε επίσης να διοργανώσετε θεματικές βραδιές, όπως βραδιές θρίλερ. Αν, δε, έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να κάνετε προβολές σε μεγάλο τοίχο. Σε κάθε περίπτωση εξασφαλίστε τα αγαπημένα σας σνακς.

Πηγαίνετε … κάμπινγκ
Τι κι αν πολλά κάμπινγκ έχουν κατεβάσει ρολά; Εσείς μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία κάνοντας κάμπινγκ στο σπίτι. Ο Αντρέα Γέντρι, blogger στο Embracing the Wind, προτείνει να δημιουργήσετε έναν αυτοσχέδιο χώρο για κάμπινγκ με τέντα, κι ακόμα – αν το επιτρέπουν οι συνθήκες – να κοιμηθείτε στη βεράντα κάτω από τα άστρα.

Καθόλου εξωτερικός χώρος; Κανένα πρόβλημα! Φτιάξτε το κάμπινγκ εντός του σπιτιού σας. Χρησιμοποιείστε πολλά μαξιλάρια, χαληλώστε τον φωτισμό και ξεκινείστε να διηγείστε τρομαχτικές ιστορίες μαζί με το σύντροφο ή τα παιδιά σας.

Πηγαίνετε ψηφιακές διακοπές
Σίγουρα το να αναγκάζεται κανείς να ακυρώνει τα σχέδιά του για ταξίδια είναι εντελώς απογοητευτικό. Παρ’ όλα αυτά, μπορείτε να βιώσετε εναλλακτικές διακοπές. Η Μόλι Φέργκους, αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια του TripSavvy προτείνει μερικές ιδέες οπως:

Κάντε τουρ σε ζωολογικό κήπο ή ενυδρείο
Οι περισσότεροι ανάλογοι χώροι έχουν κλείσει, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χάσετε αυτά που προσφέρουν. Αν εσείς κι η οικογένειά σας είστε λάτρεις των ζώων μπορείτε να βιώσετε τις ψηφιακές βόλτες που πολλοί ζωολογικοί κήποι και ενυδρεία προτείνουν.

Η… γνωρίστε (καλύτερα) ένα μουσείο
Το ότι έχετε κολλήσει στο σπίτι, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κερδίσετε νέες πνευματικές εμπειρίες και ξεναγήσεις. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, πολλά Μουσεία ανοίγουν ψηφιακά τις πόρτες σε μόνιμες και περιοδικές συλλογές. Εσείς δεν έχετε παρά να το εκμεταλλευθείτε!

Με πληροφορίες από: HuffPost US

Copy link
Powered by Social Snap