Εκτύπωση άρθρου

Κοροναϊός : Νέα ανακάλυψη για εμβόλιο κατά του ιού
Η μελέτη διενεργήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Southampton, οι οποίοι δημιούργησαν ένα μοντέλο του ιού SARS-COV2.
 

Μια νέα μελέτη Βρετανών επιστημόνων δείχνει ότι η «θωράκιση» του νέου κοροναϊού είναι σχετικά ασθενέστερη, σε σχέση με άλλους ιούς.

Η ανακάλυψή τους πολλαπλασιάσει τις ελπίδες για ανάπτυξη ενός εμβολίου για την COVID-19 τους επόμενους μήνες.

Η μελέτη διενεργήθηκε από ερευνητές του πανεπιστημίου Southampton, οι οποίοι δημιούργησαν ένα μοντέλο του ιού SARS-COV2.

Το μοντέλο εμφανίζει τον κοροναϊό να έχει αρκετές ακίδες, που προεξέχουν από την επιφάνειά του, γεγονός που του επιτρέπει να προσκολλάται και να εισέρχεται στα κύτταρα στο ανθρώπινο σώμα.

Ο καθηγητής Max Crispin, ο οποίος είναι επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, εξήγησε ότι οι ακίδες είναι επικαλυμμένες με σάκχαρα που ονομάζονται γλυκάνες, οι οποίες κρύβουν τις ιικές πρωτεΐνες τους, έτσι ώστε να αποφεύγουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

«Με την επικάλυψή τους με σάκχαρα, οι ιοί είναι σαν ένας λύκος να φοράει προβιά ενός προβάτου», δήλωσε ο καθηγητής.

Το πιο σημαντικό εύρημα των ερευνητών, όπως αναφέρει το virus.com, είναι ότι ο νέος κοροναϊός δεν έχει τόσο πυκνή «θωράκιση» με γλυκάνες, σε σχέση με άλλους ιούς. Για παράδειγμα ο ιός HIV χρησιμοποιεί ένα πυκνό στρώμα γλυκανών ως ασπίδα. Ο καθηγητής Crispin εξήγησε ότι η «χαμηλότερη θωράκιση» σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα εμπόδια για το ανοσοποιητικό σύστημα να εξουδετερώσει τον ιό με αντισώματα.

https://www.in.gr/

Copy link
Powered by Social Snap