Εκτύπωση άρθρου

Στην επικινδυνότητα των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του κοροναϊού αναφέρθηκε στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο Σωτήρης Τσίόδρας. Τι είπε για χλωροκίνη και μεφλοκίνη
Kοροναϊός: Προειδοποίηση Τσιόδρα για χλωροκίνη και μεφλοκίνη | in.gr

Την προσοχή των πολιτών στη χλωροκίνη συνέστησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τονίζοντας η αυθαίρετη χρήση της ότι μπορεί να επιφέρει ακόμα και θάνατο.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας, ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στη χλωροκίνη που χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο από τους πολίτες ως φάρμακο πρόληψης κατά του κοροναϊού, συστήνοντας μεγάλη προσοχή και όχι υπέρμετρη χρήση της.

Διαβάστε επίσης: Η πρώτη φωτογραφία του Τσιόδρα με τη σύζυγό του
Όπως είπε, η χλωροκίνη πρέπει να χορηγείται αυστηρά με ιατρική παρακολούθηση και με συνταγή γιατρού.

Τα χημικά που περιέχουν χλωροκίνη είναι επικίνδυνα και μπορεί να επιφέρουν σοβαρές παρενέργειες, μέχρι και θάνατο, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, αναφέροντας παραδείγματα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πανάκια για τον κοροναϊό ούτε έχει βρεθεί κάποιο συγκεκριμένο φάρμακο, όλα είναι υπό εξέταση.

Τί είπε για την μεφλοκίνη
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στην μεφλοκίνη, λέγοντας πως θα δοκιμαστεί και το φάρμακο αυτό, το οποίο έχει παρόμοια χρήση με τη χλωροκίνη αλλά και πιθανές παρενέργειες και τοξικότητα.

Το συγκεκριμένο φάρμακο δρα κατά της ελονοσίας, όπως επίσης και η χλωροκίνη, η οποία περιλαμβάνεται σε θεραπευτικό πρωτόκολλο για τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό.

https://www.in.gr/

Copy link
Powered by Social Snap