Εκτύπωση άρθρου

Είναι πλέον κλισέ ότι οι σεξουαλικές συνήθειες της μιας γενιάς ήρθαν για να σοκάρουν τις προηγούμενες. Τα τελευταία χρόνια η κοινωνία απελευθερώνεται όλο και περισσότερο σεξουαλικά, κάνει περισσότερο σεξ, έχει περισσότερους σεξουαλικούς παρτενέρ (και ευτυχώς φύγαμε από την εποχή του ματωμένου σεντονιού!).

Η γενιά της Εδουαρδιανής περιόδου σόκαρε την προηγούμενη (της Βικτωριανής εποχής) με τους ανοικτούς γάμους. Μετά την δεκαετία του ’60 ήρθε η σεξουαλική επανάσταση και το αντισυλληπτικό χάπι έγινε must. Μετά τα παιδιά του ’60 έγιναν και αυτά γονείς και σοκαρίστηκαν από την LGBT κοινότητα στη δεκαετία του ’80 και του ’90.

Οι επονομαζόμενοι Millennials (όπως έχει καθιερωθεί να λέγονται εκείνοι που γεννήθηκαν από τις αρχές του ’80) αλλάζουν τα δεδομένα, σύμφωνα με τον Independent. Γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία είναι η πρώτη καταγεγραμμένη γενιά που κάνει λιγότερο σεξ από ότι οι γονείς τους στην ίδια ηλικία.

Οι Millennials ή η Generation Y, είναι η γενιά που έφτανε στην ενηλικίωση περίπου το 2000. Υπάρχουν μια σειρά από χαρακτηριστικά που τους κάνουν να ξεχωρίζουν: άρχισαν να εργάζονται στην περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έζησαν την έκρηξη του ίντερνετ. Ωστόσο, έρχεται να προστεθεί σε αυτά τα χαρακτηριστικά και το εξής ένα: δεν κάνουν συχνά σεξ.

Μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα βρήκε ότι μόνο το 44% των έφηβων κοριτσιών είχαν κάνει σεξ, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για τις έφηβες πριν 25 χρόνια ήταν 58%. Για τα αγόρια το μοτίβο είναι περίπου το ίδιο: από τα αγόρια των Millennials μόνο το 47% είχε κάνει σεξ στην εφηβεία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την προηγούμενη γενιά (των γονιών τους δηλαδή) ήταν 69%.

Σε μια άλλη έρευνα, της Dr Jean Twenge από το San Diego State University, βρήκε επίσης ότι οι millennials, εκτός από λιγότερο σεξ, έχουν και λιγότερους σεξουαλικούς παρτενέρ, συγκριτικά με την γενιά των γονιών τους.

Η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη

Όπως είπε στον Independent, υπάρχουν κάποιοι λόγοι που εξηγούν αυτό το φαινόμενο. Μετά την παγκόσμια κρίση, οι millennials αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερες ώρες, σε λιγότερο εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας. Επίσης είναι πιθανό να μένουν με άλλους, που σημαίνει λιγότερο προσωπικό χώρο.

Πορνό

Η μεγάλη επαφή με το πορνό είναι ένας ακόμη λόγος. Όπως λέει η ίδια, πολλοί νεαροί άνδρες της έχουν παραδεχτεί ότι το πορνό τους δυσκολεύει να κάνουν σεξ με μια πραγματική γυναίκα.

Και όπως εξηγεί η Rebecca Reid, δημοσιογράφος που ασχολείται με θέματα σεξ και σχέσεων, όταν κάποιος αισθάνεται σεξουαλική διέγερση, του είναι πιο εύκολο στην εποχή μας να το βρει μέσω sex toys και πορνό, παρά να ψάξει έναν αληθινό παρτενέρ.

Newsroom
HuffPost Greece

Copy link
Powered by Social Snap