Εκτύπωση άρθρου

Με τα μάτια στραμμένα στο παιδί-πολίτη 20ή Νοεμβρίου 2018: Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού
 Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού με 123 εκδηλώσεις και δράσεις

Εκατόν ενενήντα δύο χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του ΟΗΕ (1989). Η Σύμβαση έχει κυρωθεί από τη Βουλή των Ελλήνων τo 1992 και αποτελεί νόμο του κράτους. Για τη χώρα μας, ο φετινός εορτασμός της Ημέρας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, στις 20 Νοεμβρίου, είναι ιδιαίτερα σημαντικός, τώρα που βγαίνει από την κρίση, προκειμένου να σχεδιάσουμε και να δεσμευτούμε όλοι, το κράτος, η περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, σε ένα πολυετές μακροπρόθεσμο εθνικό σχέδιο για τον σεβασμό του Παιδιού-Πολίτη και των δικαιωμάτων του.

Με την επιθυμία λοιπόν να ανοίξει ένας ουσιαστικός και δυναμικός διάλογος για τα δικαιώματα των παιδιών, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει και να συντονίσει την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοεμβρίου με τη συνεργασία επτά δημόσιων μουσείων και δεκατεσσάρων από τους εποπτευόμενους φορείς του μια μεγάλη βεντάλια συζητήσεων, εκδηλώσεων, ξεναγήσεων, δράσεων πανελλαδικής εμβέλειας που ξεκινούν από τα ίδια τα παιδιά και ιδιαίτερα τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, απευθύνονται στα παιδιά, στους έφηβους και στο ευρύ κοινό των μεγάλων και φθάνουν μέχρι και την τηλεοπτική συχνότητα της ΕΡΤ!

Παράλληλα, το ΥΠΠΟΑ βρίσκεται σε συνεννόηση με οκτώ ακόμη Υπουργεία, τρεις Περιφέρειες, δεκαοκτώ Δήμους και… το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, και φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του www.culture.gr ένα σύνολο 123 δικών του και άλλων εκδηλώσεων για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων 1
Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων 2
Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων 3
Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων 4

Το ωράριο που αναγράφεται στο πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Copy link
Powered by Social Snap