Εκτύπωση άρθρου

Τα αδέλφια μας είναι οι σύμμαχοί μας, με τους οποίους μοιραζόμαστε μοναδικές περιπέτειες. Είναι οι άνθρωποι που εμπιστευόμαστε πιο πολύ από όλους και εκείνοι στους οποίους τρέχουμε όταν έχουνε κάποιο πρόβλημα. Είναι αναμφισβήτητα τα πιο σημαντικά άτομα στη ζωή μας μαζί με τουες γονείς μας και παρά τις διαφωνίες, γνωρίζουμε ότι δε θα μας αφήσουν ποτέ μόνους.

Μια έρευνα που διεξάχθηκε στο πανεπιστήμιο Brigham Young μελέτησε τη δύναμη του δεσμού μεταξύ των αδελφών και πώς αυτή η σχέση επηρεάζει τη ζωή τους.

Περίπου 400 οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά ηλικίας 10 και 14 ετών, μελετήθηκαν και τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα μεγαλύτερα αδέλφια μπορούν να διδάξουν στα μικρότερα πράγματα που ακόμη και οι γονείς δεν μπορούν και αυτό μπορεί να επηρεάσει τις προσωπικότητές τους.

Η μελέτη έδειξε επίσης πως οι οικογένειες που είχαν κόρες ήταν λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της ζωή τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ανοικτές και εκφραστικές από τους άνδρες και επομένως μπορούν να βοηθήσουν τα αδέλφια τους στην πρόληψη των αρνητικών συναισθημάτων.

Η συγκεκριμένη μελέτη μας δείχνει πόσο σημαντική είναι η αδελφική αγάπη και πόσο πολύ σημαντικό είναι να έχουμε τα αδέλφια μας στη ζωή μας.

Πηγή jenny

https://www.forwoman.gr/index.php/sxeseis-zodia/sxeseis-sex/20655-meleti-apokalyptei-pos-osoi-exoun-megalyteri-adelfi-de-tha-pathoun-pote-katathlipsi

Copy link
Powered by Social Snap