Εκτύπωση άρθρου

Χειρότερη ποιότητα και μικρότερη διάρκεια

Μια ακόμη μελέτη έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων σχετίζεται με χειρότερη ποιότητα και μικρότερη διάρκεια ύπνου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό έντυπο PLoS One.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, με επικεφαλής τον Μάθιου Κρίστενσεν, ανέλυσε στοιχεία για 653 ενηλίκους. Οι συμμετέχοντες εγκατέστησαν στο έξυπνο κινητό τους μια εφαρμογή που κατέγραψε πόση ώρα χρησιμοποιούσαν την οθόνη της συσκευής τους για διάστημα ενός μηνός. Παράλληλα, κατέγραφαν τη διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου τους.

Από την ανάλυση των δεδομένων προέκυψε ότι, κατά μέσο όρο ένας χρήστης είχε την οθόνη του κινητού τηλεφώνου του ανοιχτή επί 38,4 ώρες κατά τη διάρκεια του μήνα και η οθόνη ενεργοποιείτο για 3,7 λεπτά κάθε ώρα.

Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα έμενε ενεργοποιημένη η οθόνη του τηλεφώνου, τόσο χειρότερος και μικρότερης διάρκειας ήταν ο ύπνος, ιδίως αν ο χρήστης χρησιμοποιούσε το κινητό του και στο κρεβάτι πριν κοιμηθεί.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Copy link
Powered by Social Snap