Εκτύπωση άρθρου

Τι δείχνει αμερικανική έρευνα

Πλησιάζει σιγά σιγά το τέλος της γαμήλιας σεζόν, της εποχής δηλαδή που έχεις μέσα στο Σαββατοκύριακο προσκλητήριο για να παραστείτε σε αρκετές γαμήλιες τελετές.

Και επειδή η γαμήλια σεζόν κλείνει σιγά σιγά, οι ειδικοί τονίζουν πως ξεκινά μια άλλη σεζόν, αυτή του χωρισμού και του διαζυγίου.

Κοινωνιολόγοι του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον ανάλυσαν τα αιτήματα διαζυγίου στην πολιτεία της Ουάσιγκτον για την περίοδο 2001- 2015 και αποκάλυψαν πως δύο είναι οι εποχές που φέρνουν χωρισμό: Οι αρχές Σεπτεμβρίου και τα τέλη Μαρτίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της έρευνας, τα τέλη Μαρτίου, σηματοδοτούν το ξεκίνημα της άνοιξης που οι περισσότεροι βγαίνουν από το σπίτι και θέλουν να βρεθούν, συχνά σε νέες αγκαλιές, ενώ τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, είναι το τελείωμα του καλοκαιριού, αλλά και η εποχή λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία.

Το ξεκίνημα του Σεπτέμβρη σηματοδοτεί και αλλαγές γενικά, στα μαλλιά ή και στη ζωή μας και την ελπίδα πως μέχρι τις διακοπές Χριστουγέννων ή μέχρι τις διακοπές του καλοκαιριού (για όσους χωρίζουν τέλη Μαρτίου) θα έχει έρθει νέο ταίρι ή θα έχει φτιάξει η προσωπική και ερωτική ζωή και πάλι.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως μέσα στο καλοκαίρι ή μέσα στα Χριστούγεννα ή του Αγίου Βαλεντίνου, λίγα ζευγάρια αποφασίζουν να βρουν δικηγόρο, να σκεφτούν υποχρεώσεις ή να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις.

Σίγουρα, τα στοιχεία αφορούν κυρίως τα ζευγάρια στην Ουάσιγκτον, ωστόσο οι ερευνητές πήραν δεδομένα και από άλλες πολιτείες, όπως το Οχάιο, η Μινεζότα, η Φλόριδα και η Αριζόνα και το μοτίβο ήταν το ίδιο.

Πηγή: womenonly.gr
Newsbeast.gr

Copy link
Powered by Social Snap