Εκτύπωση άρθρου

Έρευνα – απάντηση σε όσους στον περίγυρο σε πιέζουν να κάνεις παιδιά “όσο είναι νωρίς”.

Αν είσαι πριν τα -άντα και ανύπαντρη, το πιο πιθανό είναι να έχεις βαρεθεί να ακούς την πολύ εκνευριστική ρητορική ερώτηση: “εσύ πότε θα κάνεις παιδιά;”. Επίσης σίγουρα, έχεις βαρεθεί να απαντάς “α παράτα μας”.

Τώρα, όμως, η επιστήμη σου δείχνει τον τρόπο να απαντήσεις πιο ευγευνικά. Για την ακρίβεια, να βάλεις στη θέση τους όσους σου προκαλούν πονοκέφαλο και θέλουν να σε αγχώσουν με το θέμα της μητρότητας.

Τα νέα έρχονται από το Boston University School of Medicine, όπου έγινε μια έρευνα σχετικά με τη μακροζωία και τη χρονική περίοδο που μια γυναίκα γίνεται μητέρα. Όπως προέκυψε, γυναίκες που μπορούν να κάνουν παιδιά μετά τα 33 έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να φτάσουν τα βαθιά γεράματα συγκριτικά με εκείνες που έκαναν το τελευταίο τους παιδί πριν τα 30.

Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι οι γυναίκες που κάνουν παιδιά σε νεαρή ηλικία θα πεθάνουν μικρότερες. Απλά, οι γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν σε μεγαλύτερες ηλικίες, μάλλον έχουν σώμα στο οποίο ο χρόνος κυλά πιο αργά. Θέμα γονιδίων!

Όπως και να’ χει, εσύ μπορεί να απαντάς πια: “Αν κάνω παιδιά μετά τα 30 μπορεί να ζήσω παραπάνω” εξηγώντας την έρευνα που διάβασες.

Ladylike.gr

News247.gr

Copy link
Powered by Social Snap