Εκτύπωση άρθρου

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2020

Περισσότερες από 1.500 φιγούρες Playmobil, που μας μεταφέρουν στο μακρινό 1821, φιλοξενεί το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, ενόψει των εορτασμών για την επέτειο συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν 20 μικρά και μεγάλα διοράματα, που θ΄ αναπαριστάνουν σκηνές από την καθημερινή ζωή στην Ελλάδα των αρχών του 19ου αιώνα και από γεγονότα της Επανάστασης του 1821, όπως τον όρκο των Φιλικών, τη φυγή των Παργινών, τον Αλέξανδρο Υψηλάντη που διαβαίνει τον Προύθο, την Πολιορκία της Τριπολιτσάς, τον θάνατος του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι και το φιλί του Ιμπραήμ, την Έξοδο του Μεσολογγίου κ.α.

Η έκθεση αρχίζει με την ενότητα «Αρχαιολατρία και φιλελληνισμός» με μια αναπαράσταση του Παρθενώνα στην αρχική του μορφή.

Τα διοράματα και τις φιγούρες φιλοτέχνησαν αφιλοκερδώς εθελοντές συλλέκτες Α. Γιακουμάτος, Β. Φάτη, Γ. Αγγελίδης, Δ. Βαγγόπουλος, ενώ αποτελούν προϊόντα καλλιτεχνικής δημιουργίας και όχι πρωτότυπες σειρές της Playmobil, δεν διατίθενται επομένως προς πώληση.

Η έκθεση άνοιξε τις πύλες της χθες Κυριακή (13/10) στο περιστύλιο της κεντρικής αίθουσας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και θα διαρκέσει έως τον Μάιο του 2020.

Φωτογραφίες: Intime

https://www.altsantiri.gr

Copy link
Powered by Social Snap