Εκτύπωση άρθρου

Μεγάλη άνοδος της ζήτησης για πλαστικές επεμβάσεις την περίοδο των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα αυξάνονται οι έξοδοι, οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα πάρτυ… Το σηκώνει το κλίμα…

Όμως, εν αντιθέσει με τα παλαιότερα χρόνια, η λάμψη των Χριστουγέννων δεν βασίζεται πια σε ένα χριστουγεννιάτικο μακιγιάζ.

Δεν είναι μόνο η πιο υπέροχη περίοδος του έτους, για τους περισσότερους ανθρώπους τα Χριστούγεννα, αλλά είναι και η πιο κοινωνική. Ένα κούρεμα ή λίγο παραπάνω μέικ δεν αρκεί… Την περίοδο των Χριστουγέννων λοιπόν εκτοξεύεται η ζήτηση για πλαστικές και αισθητικές επεμβάσεις.  Και ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι καταφεύγουν στο νυστέρι (ή στη σύριγγα); Οι selfies!!!

Σε αντίθεση με τις κανονικές φωτογραφίες που απαιτούν απόσταση, οι selfies αυξάνουν τον κίνδυνο των φρικτών μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, ιδιαίτερα στα χειμερινά πάρτι με φωτισμό οροφής. «Στις selfies με φωτισμό οροφής σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το κάτω μέρος του ματιού πραγματικά αποκτά τονισμένους μαύρους κύκλους» υποστηρίζει η δρ. Ντάρα Λιότα, πλαστική χειρουργός από τη Νέα Υόρκη.

Έτσι, λύση (;) είναι η αισθητική χειρουργική. Σύμφωνα με την κοινότητα RealSelf των πιστοποιημένων πλαστικών χειρουργών παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των ανθρώπων που έχουν κλείσει ραντεβού για διαδικασίες αισθητικής το χρονικό διάστημα πριν την εορταστική περίοδο, τόσο για μη επεμβατική χειρουργική, όπως το botox όσο και για πιο δραστικές επεμβάσεις όπως λίφτινγκ και επέμβαση αυξητικής στήθους. Την δρ. Λιότα επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ενδιαφερόμενων για ενέσιμες μεθόδους πριν τα Χριστούγεννα, botox, ενέσεις για γέμισμα και λείανση ρυτίδων κάτω από τα μάτια και τα μάγουλα και ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι, μόνο με τη χρήση μίας ένεσης.

Η δρ. Λιότα αναφέρει ότι δεν μπορεί να κάνει μία μύτη μικρότερη με μία ένεση, ωστόσο μπορεί να την κάνει με τον τρόπο που φωτίζεται να είναι πιο κολακευτική.

Είναι σαν να έχεις μόνιμη φωτοσκίαση από το μακιγιάζ.

Πολλοί είναι επίσης εκείνοι που δωρίζουν για τις γιορτές σε φίλους και συγγενείς μία αισθητική μη επεμβατική ή επεμβατική μέθοδο.

«Η πλαστική χειρουργική είναι το νέο διαμάντι», αναφέρει η δρ. Λιότα.

Πηγή Independent

Copy link
Powered by Social Snap