Εκτύπωση άρθρου

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» στα Ανοιχτά Σχολεία
Στις 27 και 29 Απριλίου, τα Ανοιχτά Σχολεία της Κυψέλης – 45ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και της Πλατείας Βικτωρίας – 2ο Γενικό Λύκειο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» θα φιλοξενήσουν εκδηλώσεις, ανοιχτές στο ευρύ κοινό, οι οποίες προσεγγίζουν τον κόσμο του βιβλίου από διαφορετικό πρίσμα.

Ανοιχτό Σχολείο Κυψέλης – 45ο Δημοτικό Σχολείο

Μια βιβλιοθήκη για το σχολείο

Παρουσίαση της Βιβλιοθήκης, Αρχιτεκτονική Χωρίς Σύνορα

Πότε: 27/04/2018, 18.30-20.30

Τα παιδιά γίνονται αρχιτέκτονες!

Η Αρχιτεκτονική Χωρίς Σύνορα συνεργάζεται από τον Φεβρουάριο 2018 με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, μετασχηματίζοντας μαζί με τα παιδιά τον σχολικό χώρο με στόχο να φιλοξενήσει την ανταλλακτική βιβλιοθήκη του σχολείου. Οι νεαροί συμμετέχοντες κατανοούν το χώρο του σχολείου, εξερευνούν τις ανάγκες τους, φαντάζονται ένα νέο χώρο. Εργάζονται με τα εργαλεία του αρχιτέκτονα με σκοπό να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μία πολυ-λειτουργική βιβλιοθήκη για το σχολείο και την κοινότητα.

Στις 27 Απριλίου πρόκειται να παρουσιάσουν στο κοινό τα πρώτα στάδια δημιουργίας της βιβλιοθήκης. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους νεαρούς κατασκευαστές, να μάθουν από τους ίδιους περισσότερα σχετικά με την ιδέα, τις εμπνεύσεις τους, τα σχέδια της βιβλιοθήκης και να πάρουν μία γεύση για την πολύπλευρη σύνδεση της αρχιτεκτονικής με την εκπαιδευτική διαδικασία

Ανοιχτό Σχολείο Πλατείας Βικτωρίας-2ο Γενικό Λύκειο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

Εκθέσεις φωτογραφίας και συναυλία

Πότε: 29/04/2018, 12.00-17.00

-Ιστορίες και Φωτογραφίες, Καρπός

-Τα βιβλία μέσα από το φακό,Greek Instagramers

-Ανοιχτή Συναυλία El Sistema, Impact Hub Labs MKO

Το κοινό θα γνωρίσει τα έργα νέων φωτογράφων που εμπνεύστηκαν από σελίδες, βιβλία και ιστορίες. Οι φωτογράφοι της έκθεσης εκπαιδεύτηκαν στις δράσεις «Σεμινάριο Δημιουργικής Φωτογραφίας» από τους Greek Instagramers και «Μικροί Φωτογράφοι» από το φορέα Καρπός που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία.

Στον ίδιο χώρο, το αθηναϊκό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ανοιχτή συναυλία της El Sistema Greece Orchestra, της νεοσύστατης ορχήστρας νέων που πραγματοποιεί εβδομαδιαίες πρόβες στο Ανοιχτό Σχολείο της Πλατείας Βικτωρίας – 2ο ΓΕΛ «Θεόδωρος Αγγελόπουλος».

Copy link
Powered by Social Snap