Εκτύπωση άρθρου

Οι χώρες με τις πιο φιλικές πολιτικές για να κάνετε παιδιά (και η θλιβερή επίδοση της Ελλάδας)
Και μαντέψτε πια ευρωπαϊκή χώρα είναι στην κορυφή.
NesroomHuffPost Greece

Μια νέα ανάλυση της Unicef επί των στοιχείων που συλλέγει ο ΟΟΣΑ από τα κράτη-μέλη του εστιάζει στον κατά πόσο σε ευρωπαϊκές χώρες τηρούν πολιτικές η οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν φιλικές, δηλαδή υποστηρικτικές, προς την οικογένεια και προφανώς ενθαρρύνουν ή όχι τη δημιουργία αυτής.

Η σχετική ανάλυση αξιολόγησε θέματα όπως η άδεια λοχείας/άδεια μητρότητας μετ′ αποδοχών, η γονική άδεια για τους πατέρες επίσης μετ′ αποδοχών, η μέριμνα για τη φροντίδα των παιδιών πριν την ηλικία των τριών ετών αλλά και μέχρι να πάνε σχολείο.

Πόσα παιδιά κάνουν οι Ελληνίδες και σε ποια ηλικία – Τα αρνητικά ρεκόρ σύμφωνα με τη Eurostat
Η αλήθεια είναι πως τα ευρήματα δεν προκαλούν έκπληξη.

Η Σουηδία βρίσκεται στην κορυφή των χωρών που χαρακτηρίζεται ως η πλέον φιλική, σε σύνολο 31 ευρωπαϊκών, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Νορβηγία. Στην 5η θέση βρίσκεται Πορτογαλία, γεγονός που προκαλεί μια έκπληξη καθώς αναγκάστηκε να κάνει πολλές θυσίες την περίοδο της κρίσης.

Η δε Ελλάδα (της υπογεννητικότητας) δυστυχώς βρίσκεται στην 30η θέση και η μόνη χώρα μεταξύ των ευρωπαϊκών με την αμέσως χειρότερη επίδοση είναι η Ελβετία η οποία ήρθε 31η και τελευταία.

Η έρευνα της Unicef δημοσιεύτηκε τον Ιουνίου του 2019 και τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αφορούν το 2016 ενώ τα ευρήματα απεικονίζονται στο Infographic του Statista.

Copy link
Powered by Social Snap