Εκτύπωση άρθρου

Αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχουν τα παχύσαρκα παιδιά όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη
Μεγαλύτερο κίνδυνο Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχουν τα παχύσαρκα και υπέρβαρα παιδιά, ενώ επίσης οι οργανισμοί τους είναι λιγότερο δεκτικοί σε φαρμακευτικές αγωγές για τη θεραπεία της νόσου. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο Gottingen και το Πανεπιστήμιο Georg August της πόλης Gottingen σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Medical Association. Στη μελέτη συμμετείχαν 453 παιδιά που διαγνώστηκαν με Πολλαπλή Σκλήρυνση πριν την ηλικία των 18 ετών.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το 13% των παιδιών με Πολλαπλή Σκλήρυνση ήταν υπέρβαρα και το 14,8% εξ αυτών ήταν παχύσαρκα. Τα ευρήματα αυτά έδειξαν ότι η παχυσαρκία θέτει τα παιδιά σε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης Πολλαπλής Σκλήρυνσης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης πως αυτά τα παιδιά δεν ανταποκρίνονταν τόσο καλά στη φαρμακευτική αγωγή και είχαν υψηλότερα ποσοστά υποτροπής ενώ τα παιδιά με τον υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος είχαν και υψηλότερα ποσοστά υποτροπής.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τα αποτελέσματα Μαγνητικών Τομογραφιών που έγιναν στα παιδιά κατά τη διάγνωση, στο μεσοδιάστημα και κατά την υποτροπή της νόσου μη βρίσκοντας στοιχεία για υψηλότερη από το φυσιολογικό ενεργή φλεγμονώδη απόκριση στα παιδιά με υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος.

ygeiamou.gr

Copy link
Powered by Social Snap