Εκτύπωση άρθρου

Πώς ιχνηλατούν τον κορωνοϊό στη ΓΑΔΑ: Ερωτηματολόγια και οδηγίες
Τα τηλεφωνήματα σε πολίτες και οι προτεραιότητες.

Έτοιμο να τεθεί σε λειτουργία είναι το κέντρο ιχνηλάτησης του κορωνοϊού, στον 2ο όροφο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Πρόκειται για το δεύτερο κέντρο για την αντιμετώπιση του ιού, με το πρώτο να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου της Πυροσβεστικής στην περιοχή του Χαλανδρίου.

Στο κέντρο ιχνηλάτησης της ΓΑΔΑ έχουν ήδη γίνει οι δοκιμές των εγκαταστάσεων αλλά και η εκπαίδευση του προσωπικού, που αποτελείται από αστυνομικούς και πυροσβέστες. Οι εξειδικευμένοι τηλεφωνητές θα έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού και θα συλλέγουν πληροφορίες για όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δίνεται στις περιπτώσεις που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Κατόπιν, οι τηλεφωνητές θα έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με τους ανθρώπους που συνάντησαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, προκειμένου να τους δώσουν οδηγίες, αφενός για την προστασία τους και αφετέρου για την προστασία των δικών τους ανθρώπων που θα μπορούσαν να κολλήσουν από αυτούς τον ιό.

Οι πολίτες που θα δέχονται τα τηλεφωνήματα των περίπου 100 αστυνομικών και πυροσβεστών που επανδρώνουν το κέντρο ιχνηλάτησης θα απαντούν σε ερωτηματολόγια. Από τις απαντήσεις θα προκύπτουν δεδομένα, τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα κατάρτισης λίστας με άτομα μηδενικού, χαμηλού και υψηλού ρίσκου.

Πώς ιχνηλατούν τον κορωνοϊό στη ΓΑΔΑ: Ερωτηματολόγια και
HELLENIC POLICE

Το προσωπικό του κέντρου στη ΓΑΔΑ θα είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους υπευθύνους του ΕΟΔΥ που έχουν στη διάθεσή τους όλα τα δεδομένα για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται στα άτομα που μπορεί να ταξίδεψαν πρόσφατα στο εξωτερικό ή να ήρθαν σε επαφή με κάποιον που έφτασε στην Ελλάδα από το εξωτερικό και ιδιαίτερα σε εκείνους που μπορεί να βρέθηκαν στις λεγόμενες «κόκκινες» χώρες, όπως η Ιταλία.

Το κέντρο ιχνηλάτησης, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, θα βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, καθώς θα κληθεί να εντοπίσει φορείς του ιού πριν την εκδήλωση έντονων συμπτωμάτων. Πριν δηλαδή κολλήσουν περισσότεροι άνθρωποι από κάποιον πολίτη που δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι είναι φορέας. Καθημερινά θα γίνονται εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε πολίτες «υψηλού ρίσκου», προκειμένου να δίνονται οδηγίες κατ’ οίκον περιορισμού.

Την ίδια ώρα, το κέντρο της Άμεσης Δράσης της ΓΑΔΑ θα δέχεται καταγγελίες πολιτών για συμπεριφορές μη συμμόρφωσης στα μέτρα περιορισμού του ιού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

https://www.huffingtonpost.gr/

Copy link
Powered by Social Snap