Εκτύπωση άρθρου

4 τρόποι για να τον γνωρίσετε στ’ αλήθεια

Όσο περισσότερο καιρό είμαστε με κάποιον, τόσο πιο εύκολο είναι να υποθέσουμε πώς ξέρουμε τα πάντα γι΄αυτόν. Κι όμως αυτό απέχει πολύ απ’ την πραγματικότητα, αφού οι άνθρωποι αλλάζουμε συνεχώς είτε αυτό φαίνεται είτε δε φαίνεται και είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Τι σημαίνει όμως να γνωρίζουμε πραγματικά τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας και πώς μπορούμε να το καταφέρουμε; Αυτοί οι 4 τρόποι θα μας βοηθήσουν να δούμε κάτω από την επιφάνεια.

1) Φανείτε περίεργοι

Προσεγγίστε τον σύντροφο και τη σχέση σας με περιέργεια, σα να ήσασταν ένας ξένος. Όταν είμαστε περίεργοι, είμαστε ανοιχτοί στο να μάθουμε και να εξελιχθούμε, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει το δέσιμο με τον άνθρωπό μας. Φανείτε περίεργοι ακόμα και για τα πιο καθημερινά πράγματα, π.χ. πώς του αρέσει ο καφές του ή πώς ντύνεται. Και φυσικά, φανείτε περίεργοι για τα πιο βαθιά κρυμμένα, για τους φόβους και τις ελπίδες του, για το τι τον θυμώνει κ.λπ.

Προσπαθήστε όμως να βρείτε τις απαντήσεις χωρίς να γίνεστε πιεστικοί.

2) Κάντε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου

Αποφύγετε τις ερωτήσεις των οποίων η απάντηση μπορεί να περιορίζεται σε ένα “ναι” ή σ’ ένα “όχι” και προτιμήστε αυτές που ευνοούν τον διάλογο. Και φυσικά, ακούστε την απάντηση χωρίς να παρεμβαίνετε ή να κρίνετε βιαστικά. Κάντε π.χ. ερωτήσεις όπως “Τι προτιμάς να έχεις περισσότερο στη ζωή σου; Χρήματα ή χρόνο;”, “τι θα ήθελες να προλάβεις να κάνεις οπωσδήποτε στη ζωή σου;” κ.ο.κ. Αφού απαντήσει ο σύντροφός σας, αφήστε τον να τις κάνει και σ’ εσάς.
 
3) Μη φοβηθείτε να “παίζετε” μαζί

Οτιδήποτε σας κάνει να γελάτε και να περνάτε καλά μαζί, πρέπει να μπαίνει στη ρουτίνα σας. Γίνετε δημιουργικοί, αστείοι, περιπετειώδεις με οποιονδήποτε τρόπο, είτε κάνοντας μαζί κάποιο σπορ, είτε ταξιδεύοντας κ.λπ. Μπορείτε απλώς να υιοθετήσετε μια δική σας συνήθεια που ενώ φαίνεται απλή και χωρίς ιδιαίτερο νόημα να δημιουργεί μια δυναμική στη σχέση σας. Π.χ. μπορείτε να παίζεται κρεμάλα όσο περιμένετε να έρθει το φαγητό που παραγγείλατε κ.λπ.

4) Παρατηρήστε τον σύντροφό σας όταν είναι στο “στοιχείο” του

Αν ο σύντροφός σας έχει κάτι που τον παθιάζει, παρατηρήστε τον όση ώρα ασχολείται με αυτό. Είναι βέβαιο ότι θα μάθετε περισσότερα απ’ όσα νομίζετε για τον τρόπο που αγαπάει, φροντίζει, αντιδρά σε κάτι οτιδήποτε και αν είναι αυτό που τον εμπνέει τόσο. Από τα επιτραπέζια παιχνίδια μέχρι τη φωτογραφία και το σινεμά, κάποιο σπορ κ.ο.κ.
 
https://psychcentral.com/blog/archives/2016/03/13/4-ways-to-get-to-know-your-partner-on-a-deeper-level/

Το άρθρο επιμεληθήκε η Αλεξάνδρα Καππάτου

Copy link
Powered by Social Snap