Εκτύπωση άρθρου

Σχολικός νοσηλευτής σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς για παιδιά με σακχαρώδη διαβήτη
Παναγιώτα Καρλατήρα

Το υπουργείο Εσωτερικών διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν σχολικοί νοσηλευτές για τα παιδιά με διαβήτη που χρήζουν υποστήριξης
Διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έλαβε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) σε πρόσφατη συνάντησή τους για την κάλυψη των βρεφικών και παιδικών σταθμών με σχολικούς νοσηλευτές, όταν υπάρχουν παιδιά που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Σημειωτέον ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα να διοριστούν σχολικοί νοσηλευτές σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς προκειμένου να υποστηρίξουν τα συγκεκριμένα παιδιά (Άρθρο 13, παρ. 10, ΦΕΚ 4249 Β/2017), ωστόσο, αυτό δεν εφαρμόζεται.

Για το λόγο αυτό, το υπουργείο διαβεβαίωσε την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ πως θα προχωρήσει σε αποστολή ενημερωτικής επιστολής προς τους Δήμους, ενώ παράλληλα θα ζητηθεί και η καταγραφή των υπαρχόντων περιστατικών, ώστε να υπάρξει ενημέρωση για τον αριθμό των παιδιών που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και χρήζουν υποστήριξης από σχολικό νοσηλευτή.

protothema.gr

Copy link
Powered by Social Snap