Εκτύπωση άρθρου

Μικρά, αθώα ψεματάκια για να δικαιολογήσεις τον εαυτό σου και τις επιλογές σου.

Δεν είναι λίγες οι φορές που είπες ένα μικρό ψεματάκι στον εαυτό σου, για να νιώσεις καλύτερα και να βρεις μια δικαιολογία για κάτι που δεν έκανες ή (στη συγκεκριμένη περίπτωση) για κάτι που έκανες.

Το ίδιο συμβαίνει, φυσικά, και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σου.

Δες παρακάτω ποια 12 ψέματα λες στον εαυτό σου κάθε φορά που ταξιδεύεις και σίγουρα ένα πονηρό γελάκι θα σου ξεφύγει…

«”Καίω” όλο το φαγητό που τρώω με το περπάτημα»

«Πρέπει να έχω διανύσει χιλιόμετρα σήμερα, γι’ αυτό και μπορώ να απολαύσω ένα πλούσιο δείπνο με πίτσα, μπύρα και παγωτό στο τέλος. Άλλωστε, κάθε μέρα είμαι στους δρόμους και αυτό θα με βοηθήσει να… κάψω ό,τι θερμίδα προστίθεται από το φαγητό μου»!

«Αυτή η τσάντα θα περαστεί σίγουρα ως χειραποσκευή»

«Παρόλο που είναι αρκετά βαριά για να την σηκώσω και τα φερμουάρ με δυσκολία έκλεισαν, είμαι σίγουρος/η ότι θα χωρέσει στο μετρητή της χειραποσκευής. Τελικά, ξέρω πολύ καλά να πακετάρω τα πράγματά μου!»

«Δεν χρειάζομαι ξενοδοχείο, θα κοιμηθώ στο αεροπλάνο/λεωφορείο/τρένο/πλοίο»

«Θα πάρω το νυχτερινό δρομολόγιο που διαρκεί 9 ώρες, θα με πάρει ο ύπνος στο κάθισμα αμέσως, θα ξυπνήσω φρέσκος/ια μετά από τόσες ώρες ύπνου και θα είμαι πανέτοιμος/η να εξερευνήσω τον νέο προορισμό μόλις φτάσω σε αυτόν. Γιατί να πληρώνω ξενοδοχείο και να χαλάσω τα χρήματά μου χωρίς λόγο εφόσον υπάρχει λύση;»

«Δεν θα ελέγξω το εταιρικό email»

«Έχω ενεργοποιήσει την αυτόματη απάντηση στο εταιρικό μου email ότι λείπω εκτός κι έτσι δεν θα χρειαστεί να το ελέγξω, καθώς όλοι θα είναι ενήμεροι. Εκτός, αν χρειαστεί κάτι έκτακτο ο διευθυντής μου για ένα project που τρέχω εγώ και δεν είμαι σίγουρος/η ότι οι υπόλοιποι θα ξέρουν να του απαντήσουν καταλλήλως…»

«Αυτή η πτήση στις 6.00 δεν είναι και τόση μεγάλη ταλαιπωρία»

«Η πτήση μου είναι 100 ευρώ πιο οικονομική από εκείνη που αναχωρεί σε μία πιο “νορμάλ” ώρα. Θα κοιμηθώ νωρίς το προηγούμενο βράδυ, θα έχω όλα μου τα πράγματα έτοιμα και τακτοποιημένα, οπότε το ότι θα ξυπνήσω στις 3.00 για να είμαι 2 ώρες πριν στο αεροδρόμιο δεν είναι και τόσο μεγάλη (και δύσκολη) υπόθεση».

«Δεν θα ασχολούμαι με τα social media τόσο συχνά»

«Είμαι τόσο κουρασμένος/η από τα facebook/instagram/twitter που αυτή το φορά θα κάνω “αποτοξίνωση” ζώντας το ταξίδι μου ανεπηρέαστος/η. Εκτός, βέβαια, από τη διαδρομή με το τρένο που είναι τόσο βαρετή και (ως κατά τύχη) στις υπηρεσίες του διατίθεται και wi-fi!»

Newsbeast.gr

Copy link
Powered by Social Snap