couple tooth
Εκτύπωση άρθρου

Συζητάτε με τον/την σύντροφό σας χωρίς να έχετε ντυθεί; Κυκλοφορείτε μέσα στο σπίτι αξύριστοι ή δίχως μακιγιάζ; Του/της μιλάτε για τις παλαιότερες σχέσεις σας; Αν ναι, τότε είστε ένα δεμένο ζευγάρι.

Αυτό αποκαλύπτει μία νέα βρετανική έρευνα, που ανέλυσε τις απαντήσεις 2.000 ζευγαριών σε σειρά ερωτήσεων που στόχο είχαν να εξακριβώσουν πόσος καιρός απαιτείται έως ότου νιώσει ένα ζευγάρι τον μέγιστο βαθμό άνεσης, τι κάνει όταν φτάσει σε αυτό το σημείο και ποιες είναι οι ενδείξεις ότι η σχέση έχει μέλλον.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, ένα ζευγάρι χρειάζεται κατά μέσον όρο σχεδόν 1 χρόνο (11 μήνες και 24 ημέρες, για να είμαστε ακριβείς) έως ότου αποβάλλει κάθε ανασφάλεια και νιώσει σαν να έχει γίνει «ένα».

Οι βασικές ενδείξεις ότι έφτασε σε αυτό το σημείο είναι ότι ο ένας επιτρέπει στον άλλο να τον/την δει όταν είναι άρρωστος, δίχως μέικ απ και με «τα ρούχα του σπιτιού».

Η χρήση της τουαλέτας χωρίς κλείδωμα της πόρτας, το ελεύθερο κλάμα μπροστά στο έτερό μας ήμισυ και η αποδοχή της φροντίδας του/της όταν δεν είμαστε καλά, επίσης υποδηλώνουν μια άνετη, δεμένη σχέση.

Πανίσχυρη ένδειξη, όμως, πως η σχέση έχει μέλλον είναι όταν μπορεί να πει κάποιος στο ταίρι του ότι η ανάσα του μυρίζει λίγο ή ότι χρειάζεται αποσμητικό, δίχως να τον προσβάλλει.

Μερικοί μπορεί να αηδιάσουν, αλλά και το να «σπάει» ο ένας τα μπιμπίκια του άλλου ή να του βγάζει τα φρύδια είναι σαφέστατη ένδειξη άνεσης. Το ίδιο και το κλισέ ότι «ο ένας τελειώνει την πρόταση του άλλου».

Μία από τις ισχυρότερες ενδείξεις δεσίματος είναι η αποδοχή της εικόνας του σώματός μας: τα ζευγάρια που δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξυριστούν, να κάνουν μπάνιο, να κυκλοφορούν γυμνά ή να εμφανίζονται με το μαγιό ο ένας μπροστά στον άλλο, έχουν πολύ δεμένη σχέση.

Βέβαια, ακόμα και η άνεση χρειάζεται κάποια όρια. Ο ένας στους τρεις ερωτηθέντες είπαν πως όταν μερικές ενδείξεις εμφανιστούν πολύ νωρίς στη σχέση, διαλύουν την μαγεία της και σημαίνουν την αρχή του τέλους της.

Οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές τις ενδείξεις είναι όταν ο ένας (συχνότερα ο άντρας) αρχίζει να ρεύεται και να απελευθερώνει εντερικά αέρια μπροστά στην καλή του, εκδηλώνοντας και φανερή ανακούφιση.

Ωστόσο οι ίδιες ενδείξεις όταν εμφανιστούν έπειτα από πολλούς μήνες σχέσεις και συνοδεύονται από ένα «συγνώμη», θεωρούνται ένδειξη άνεσης.

Αντιθέτως, για το 20% των ερωτηθέντων ο/η σύντροφος υπερβαίνει τα όρια, εάν έλθει ερήμην τους σε επαφή με τις οικογένειές τους, καθώς και όταν πιεστικά ρωτά για τις προηγούμενες σχέσεις τους.

Οι ενδείξεις

Συνολικά, τα ζευγάρια που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση ανέφεραν 30 ενδείξεις που εκτιμούν ότι υποδηλώνουν δέσιμο και άνεση στη σχέση. Οι ενδείξεις αυτές είναι:

1. Οι γυναίκες δεν φορούν μέικ απ

2. Κανείς από τους δύο δεν κλειδώνει την πόρτα του μπάνιου

3. Κυκλοφορούν με τις πιτζάμες και «τα ρούχα του σπιτιού»

4. Δεν ξυρίζονται

5. Φορούν τα λιγότερο ελκυστικά εσώρουχά τους

6. Πλένουν ο ένας τα ρούχα του άλλου

7. Χρησιμοποιούν την τουαλέτα με μισάνοιχτη πόρτα

8. Μοιράζονται τις ανησυχίες τους για τυχόν προβλήματα υγείας

9. Φροντίζουν ο ένας τον άλλο όταν αρρωσταίνουν

10. Κλαίνε ο ένας μπροστά στον άλλο

11. Κάνουν επισκέψεις ο ένας στην οικογένεια του άλλου

12. Δεν εμφανίζονται συνέχεια περιποιημένοι ο ένας μπροστά στον άλλο

13.Γελούν όταν ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο

14. Αφήνουν εντερικά αέρια ή ρεύονται ο ένας μπροστά στον άλλο

15. Συζητούν ακόμα και όταν είναι γυμνοί

16. Ξέρουν ο ένας τις απόψεις του άλλου για τον γάμο και τα παιδιά

17. Λένε ο ένας στον άλλο αν πρέπει να πλύνει τα δόντια του ή να βάλει αποσμητικό

18. Ξυρίζονται (πόδια, πρόσωπο) ο ένας μπροστά στον άλλο

19. Σπάνε ο ένας τα σπυράκια του άλλου ή βγάζουν με το τσιμπιδάκι κάποια τριχούλα

20. Δεν φρίττουν στην ιδέα ότι θα φορέσουν τα μαγιό τους ο ένας μπροστά στον άλλο

21. Κάνουν ντους μαζί

22. Αγοράζουν ρούχα μαζί

23. Φτιάχνουν μαζί το φαγητό που θα πάρουν στη δουλειά

24. Απαντά ο ένας στο τηλέφωνο του άλλου

25. Συζητάνε για τους ενδοιασμούς και τις αναστολές τους

26. Τελειώνει ο ένας την πρόταση του άλλου

27. Συζητούν για τους/τις πρώην τους

28. Προσφωνούν ο ένας τον άλλο με χαϊδευτικές ονομασίες

Ειδικά για τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν, πρόσθετες ενδείξεις δεσίματος είναι:

29. Αφήνουν ρούχα ο ένας στο σπίτι του άλλου

30. Έχουν κλειδί ο ένας για το σπίτι του άλλου

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εταιρείας διαγνωστικού εξοπλισμού Mode Diagnostics με αφορμή το λανσάρισμα του τεστ «measure bowel health».

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Πηγή : Web Only
Τα Νέα

Copy link
Powered by Social Snap