Εκτύπωση άρθρου

Είναι κάτι που το βλέπουμε καθημερινά. Πολλές εργαζόμενες γυναίκες αναγκάζονται να αφήσουν τα παιδιά τους σε μια γυναίκα για να τα προσέχει τις ώρες που εκείνες είναι στη δουλειά. Τώρα, Βρετανοί επιστήμονες λένε πως τα αγόρια που ως μωρά και παιδιά έχουν μεγαλώσει με νταντάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν άπιστοι ενήλικες.

Ερευνητές από το Βασιλικό Κολέγιο Ψυχιατρικής της Βρετανίας έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μελέτες.

Όπως λέει ο επικεφαλής ερευνητής Dr. Dennis Friedman «μεταβίβαση της φροντίδας του μωρού από πολύ νωρίς δημιουργεί τον κίνδυνο να αναπτύξει το αγόρι δια βίου διπλά στάνταρτ σε ό,τι αφορά τους ρόλους στις γυναίκες».

Ο ίδιος προσθέτει πως το να έχει ένα αγόρι νταντά «δημιουργεί έναν διχασμό στο μυαλό του ανάμεσα στη γυναίκα την οποία γνωρίζει ως φυσική του μητέρα και τη γυναίκα με την οποία έχει φυσική επαφή δηλαδή αυτήν που τον κάνει μπάνιο και τον βγάζει βόλτα. Ως αποτέλεσμα, μεγαλώνει με την ιδέα ότι παρόλο που μια μέρα θα περάσει από όλες τις κοινωνικές και σεξουαλικές επισημότητες του γάμου, στο πίσω μέρος του μυαλού του θα υπάρχει η έννοια αυτής της άλλης γυναίκας, η οποία γνωρίζει τις ανάγκες του και φροντίζει γι’ αυτές».

Βέβαια, όπως τονίζουν οι ειδικοί, η ύπαρξη νταντάς επηρεάζει και τα κορίτσια. Αν έχουν νταντά, δημιουργείται ένα «κενό ανάγκης», το οποίο αργότερα θα προσπαθήσουν να καλύψουν με διάφορους τρόπους, όπως αλκοόλ, ουσίες, σεξ ή χρήματα.

Ο Dr. Friedman ξέρε πως οι απόψεις του δεν θα γίνουν ευχάριστα αποδεκτές από τις γυναίκες, οι οποίες αισθάνονται ότι έχουν το δικαίωμα να έχουν καριέρα και κοινωνική ζωή ενώ μεγαλώνουν ένα μωρό. Τονίζει όμως πως και το μωρό έχει δικαίωμα να έχει μια σχέση με μια μητέρα που είναι «100% συνδεδεμένη» εξηγεί ο ίδιος.

Και τι προτείνει λοιπόν ως λύση ο δρ Friedman; Να μην προσλαμβάνεται νταντά τουλάχιστον πριν τα πρώτα γενέθλια του μωρού.

News247

Copy link
Powered by Social Snap