Εκτύπωση άρθρου

Τα στρουμφάκια και η Μάγια η μέλισσα έρχονται στο Alhambra Art Theatre
Από Χρύσα Πασιαλούδη

Ο Νίκος Λημνιός και ο Αντώνης Ζιώγας, σταθεροί υπηρέτες του παιδικού θεάτρου τα τελευταία χρόνια, ετοίμασαν για φέτος δύο φαντασμαγορικές παραστάσεις σε δικό τους κείμενο, που ανεβάζουν στη σκηνή του ανακαινισμένου θεάτρου Alhambra -από 24 Νοεμβρίου- τους ήρωες που αγαπήσαμε μέσα από τη μικρή οθόνη, οι μεγαλύτεροι, και μέσα από τις πρόσφατες κινηματογραφικές τους μεταφορές, οι μικρότεροι.

Τα στρουμφάκια, οι χαριτωμένοι μπλε ήρωες, με τους οποίους μεγάλωσαν γενιές και γενιές, ετοιμάζουν την «Επιχείρηση Στρουμφίτα». Μια παράσταση με μουσική, χορό και ταχυδακτυλουργικά κόλπα από τον μάγο Costa Funtastico, σε σκηνοθεσία Νίκου Λημνιού, χορογραφίες Μίκας Στεφανάκη και πρωτότυπη μουσική σύνθεση Νίκης Γρανά.

To Στρουμφοχωριό ζωντανεύει επί σκηνής με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των σκηνικών, όπου ο Μπαμπαστρούμφ, η Στρουμφίτα, ο Σπιρτούλης, ο Σκουντούφλης, ο Ντορεμί, ο Γκρινιάρης, ο Προκόπης και φυσικά ο Δρακουμέλ με την Ψιψινέλ, μας παρασύρουν στον πολύχρωμο κόσμο τους. Η ελληνική εκδοχή βασίζεται στην ομώνυμη παραγωγή του εξωτερικού με τα αυθεντικά κοστούμια και τις μασκότ της Στρουμφίτας και του Μπαμπαστρούμφ να μας υποδέχονται στο φουαγιέ του θεάτρου, ενώ ένα δώρο-έκπληξη, το εμβληματικό στρουμφοσκουφάκι, περιμένει κάθε μικρό θεατή. Πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Πανταγιάς, Σάββας Βασιλειάδης, Μελίνα Σπετσιέρη, Νίκος Δήμας, Αντώνης Ζιώγας, Πετρούλα Χατζηνικολάου, Σουζάνα Βαρτάνη, Ελένη – Δανάη Καστελιώτη.

Λίγο νωρίτερα την ίδια μέρα (11 π.μ.) ξεκινούν και οι περιπέτειες της «Μάγιας της μέλισσας» και της παρέας της, που προσπαθούν να ξαναχτίσουν την κυψέλη τους σε μια επίκαιρη και διαδραστική παράσταση -βασισμένη στις προδιαγραφές του εξωτερικού- για την πραγματική φιλία, τη συνεργασία και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής μας συνείδησης.

Η σκανταλιάρα μέλισσα ενώνει τις δυνάμεις της με τους αγαπημένους της φίλους, τον κολλητό της Βίλλυ, τον Φλιπ την ακρίδα, τον Μπεν το σκαθάρι και την όμορφη πεταλούδα Βεατρίκη, με στόχο να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή: να ξαναχτίσει την κατεστραμμένη της κυψέλη. Μια μοχθηρή αράχνη, όμως, η Θέκλα, προσπαθεί να ανατρέψει τα σχέδια τους. Μετά την παράσταση, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με την μασκότ και τους χαρακτήρες του έργου. Ο Νίκος Λημνιός, με τους ίδιους συνεργάτες στις χορογραφίες και στη μουσική, καθοδηγεί σκηνοθετικά τους Γιάννη Πανταγιά, Μελίνα Σπετσιέρη, Νίκο Δήμα, Δανάη Μουτσοπούλου και Αντώνη Ζιώγα.

Copy link
Powered by Social Snap