Εκτύπωση άρθρου

Ξεκίνησε η προπώληση για «Το φτερωτό άλογο»
Από Χρύσα Πασιαλούδη 

Στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά «Το φτερωτό άλογο», η θεατρική διασκευή του ομώνυμου ανέκδοτου κειμένου του Νίκου Καζαντζάκη. Ο ευρηματικός Βασίλης Μαυρογεωργίου έφερε στην επιφάνεια το άγνωστο μέχρι πρόσφατα έργο, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καζαντζάκη, και δημιούργησε μια παράσταση με ξεχωριστή ατμόσφαιρα που ταξιδεύει τα παιδιά στα καραβάνια της μακρινής Ανατολής, μιας και μιλάμε για ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τις «Χίλιες και μία νύχτες».

Η Άνδρη Θεοδότου προσαρμόζει το κείμενο σε θεατρικούς όρους, ενώ ο Νίκος Κυπουργός ντύνει την παράσταση με παραδοσιακές μελωδίες και ανατολίτικους ήχους, που εκτελεί ζωντανά επί σκηνής η ορχήστρα μαζί με τον 12μελή θίασο ηθοποιών και μουσικών. Τα σκηνικά της Θάλειας Μέλισσας και τα κοστούμια της Ιφιγένειας Νταουντάκη προσθέτουν την τελική πινελιά στο παραμυθένιο κλίμα της Ανατολής. Στην γεμάτη συμβολισμούς ιστορία του έργου, που θέλει έναν πρίγκιπα να περιπλανιέται σε άγνωστα μέρη και να συναντάει κάθε λογής ανθρώπους, μέχρι να βρει τον τρόπο να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να ξανασμίξει με την αγαπημένη του, πρωταγωνιστούν δερβίσηδες, πραματευτάδες, βασιλιάδες και μάγοι, ιδωμένοι μέσα από τη ματιά του κρητικού λογοτέχνη.

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Βρεττός, Έλενα Γεροδήμου, Θανάσης Δόβρης, Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Μιχάλης Κοιλάκος, Σωτήρης Μεντζέλος, Γιάννης Μπισμπικόπουλος, Γρηγόρης Ποιμενίδης.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω.

i«Το φτερωτό άλογο» | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | Νέος Εκθεσιακός Χώρος | Aπό Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 | Προπώληση: 210 7282333, megaron.gr |


Το φτερωτό άλογο
Παραμύθι
του Νίκου Καζαντζάκη | Διάρκ. 90′

Μέγαρο Μουσικής (Εκθεσιακός Χώρος)
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Copy link
Powered by Social Snap