Εκτύπωση άρθρου

Πως αρχίζει άραγε ένα παραμύθι;
Από Χρύσα Πασιαλούδη

Ο Δημήτρης Πιέτρης και ο Γιάννης Σπανόπουλος, με άλλα λόγια η θεατρική εταιρεία Εργοστάσιο Ονείρου, μετά την πανελλαδική περιοδεία της νέας της παράστασης «Το παιδί που τόλμησε», σε συμπαραγωγή με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης, επιστρέφει για δεύτερο κύκλο παραστάσεων για όλο τον Δεκέμβριο στο θέατρο Ιλίσια (από 1/12).

Το πρωτότυπο έργο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 ετών και άνω υπογράφει και σκηνοθετεί ο Δημήτρης Πιέτρης, ενώ παράλληλα συμπρωταγωνιστεί με τους Τζοάννα Βρακά, Νικορέστη Χανιωτάκη και Μαρία Καμακάρη σε αυτήν την ιστορία που είναι εμπνευσμένη από την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στις θεατρικές παραστάσεις. Ένας παραμυθάς έχει γράψει σχεδόν ολόκληρη την ιστορία του. Ψάχνει, όμως, ακόμα ποια θα είναι η αρχή της.

Τέσσερις ηθοποιοί εναλλάσσονται σε 30 ρόλους, υποδυόμενοι τους ήρωες του παραμυθιού για να βρουν μαζί με τους μικρούς θεατές και με όχημα τη διάδραση πως ξεκινάει η ιστορία. Κεντρικός ήρωας του έργου είναι ο Γιαννοπαραμύθιους που αντιπροσωπεύει όλα τα παιδιά, τα οποία γίνονται συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι που ζωντανεύει μέσα από ένα εντυπωσιακό εικαστικό περιβάλλον δια χειρός του ζωγράφου Γιάννη Σπανόπουλου, κοστούμια του ιδίου και της Τέτας Βασιλάτου, τρισδιάστατες προβολές, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, χορογραφίες της Ιωάννας Μουλιάκου και μουσική των Ειρήνης και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Το τραγούδι της παράστασης με τίτλο «Αγάπη» υπογράφει η Ματούλα Ζαμάνη. Η Βίκυ Τσιανίκα, γνωστή από το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας αναλαμβάνει το ρόλο του αφηγητή.

Copy link
Powered by Social Snap