Εκτύπωση άρθρου

Το σεξ χωρίς δεσμεύσεις μπορεί να είναι το εισιτήριο για τη δημιουργία μίας καινούριας σχέσης, σύμφωνα με νέα έρευνα, αρκεί να περνάτε και οι δύο καλά!

Σύμφωνα με ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ, οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να μοιραστούν σημαντικές, προσωπικές πληροφορίες μετά από έναν οργασμό, κάτι που οδηγεί σε μεγαλύτερο δέσιμο ανάμεσα στους δύο εραστές.

Οι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου και της συγγραφέα της έρευνας, Amanda Denes, πιστεύουν ότι υπεύθυνη για αυτή την ειλικρίνεια και την ανάγκη για να μοιραστεί κάποιος προσωπικές πληροφορίες οφείλεται στην ορμόνη οξυτοκίνη, που απελευθερώνεται μετά από έναν οργασμό.

Η ορμόνη αυτή είναι γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα αφού έχει συνδεθεί με συναισθήματα αγάπης, οικειότητας και δεσιματος.

Η Denes αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η επικοινωνία μετά το σεξ συνδέεται με τη σεξουαλική ικανοποίηση. Για το λόγο αυτό, οι συζητήσεις που γίνονται κάτω από τα σεντόνια μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη διατήρηση της οικειότητας, αλλά (γιατί πάντα υπάρχει ένα “αλλά”) δεν πρέπει να έχει γίνει κατανάλωση αλκοόλ. Εάν πίνετε πριν το σεξ, το πιθανότερο είναι να ξεστομίσετε κάτι που δεν θέλετε, που τις περισσότερες φορές είναι λιγότερο θετικό από αυτό που θα λέγατε νηφάλιοι.»

Μία ακόμα από τις συγγραφείς της μελέτης επιβεβαιώνει:

«Όσοι καταναλώνουν αλκοόλ δεν απολαμβάνουν τα ίδια οφέλη όταν μοιράζονται προσωπικές τους πληροφορίες με τους συντρόφους τους».

Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι πληροφορίες που μοιράζεται κανείς όταν έχει καταναλώσει αλκοόλ είναι λιγότερο σημαντικές από αυτές που μοιράζονται τα ζευγάρια μετά το νηφάλιο σεξ.

Αν και δεν είναι τόσο ξεκάθαρο το πως έφτασαν οι ερευνητές σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά τα αποτελέσματα της έρευνας δεν κάνουν και τόσο εντύπωση, αφού πολλοί είναι εκείνοι που προσπάθησαν να έχουν μία ελεύθερη σχέση, αλλά οι περισσότεροι κατέληξαν να τρέφουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλον.

Newsroom
HuffPost Greece

Copy link
Powered by Social Snap