Εκτύπωση άρθρου

Μικρές καθημερινές συμβουλές για μια καλύτερη υγεία.

Η καλή υγεία είναι η σημαντικότερη προυπόθεση για μια όμορφη και ποιοτική ζωή. Πέρα από τα απολύτως γνωστά για υγιεινή διατροφή και άσκηση, είναι αρκετά ακόμα αυτά που μπορείς και καλό θα ήταν να κάνεις, ώστε να εξασφαλίσεις τώρα και μακροπρόθεσμα καλή υγεία και ακόμα καλύτερη ζωή.

Ακολούθησε αυτούς τους εύκολους “κανόνες” και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία στο “ευ ζην”.

1) Απόφυγε το ψωμί

Καταναλώνοντας σιτάρι σε μεγάλη ποσότητα και συχνότητα, σταδιακά εθίζεσαι σε αυτό, ενώ η γλουτένη που περιέχει σε επιβαρύνει ακόμα περισσότερο. Όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται, πλέον υπάρχουν πολλά νόστιμα υποκατάστατα που θα σε βοηθήσουν να σταματήσεις την αγαπημένη σου συνήθεια.

2) Γυμνάσου με διαστήματα

Θυμίσου πώς έπαιζες σαν παιδί. Έτρεχες πολύ γρήγορα για λίγο, μετά σταματούσες για μερικά λεπτά και επαναλάμβανες από την αρχή. Υπάρχουν ήδη πολλές ενδείξεις ότι αυτού του είδους η γυμναστική με διαστήματα βοηθά να χάσεις περισσότερες θερμίδες.

3) Μην περνάς χρόνο σε οποιαδήποτε οθόνη μία ώρα πριν πας για ύπνο

Έτσι θα έχεις έναν ποιοτικό ύπνο κι αυτό γιατί αυτές οι ασχολίες κάνουν δυσλειτουργική την παραγωγή μελατονίνης στον οργανισμό.

4) Δραστική μείωση (έως πλήρης αποχή) στη ζάχαρη

Αν ήσουν διατεθειμένη να κάνεις μόνο μία αλλαγή στη ζωή σου για το καλό της υγείας σου, ας ήταν να μειώσεις δραματικά τη ζάχαρη που καταναλώνεις (αν δεν το έχεις κάνει ήδη). Η υπερκατανάλωση ζάχαρης αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, αλτσχάιμερ ενώ προκαλεί και διάφορα “ξεσπάσματα” στο δέρμα σου.

5) Μάθε αυτή τη χαλαρωτική στάση της yoga

Η γνωστή και ως “supta buddha konasana”. Βοηθά θώρακα και πνεύμονες και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ελαστικότητα για να την καταφέρεις.

6) Κάνε κάτι που αγαπάς πολύ τουλάχιστον για 10′ κάθε μέρα

Όσο πιεσμένο και αν είναι το πρόγραμμά σου, μπορείς να το κάνεις. Είναι πραγματικά ανακουφιστικό για την ψυχολογία σου και αγχολυτικό, επίσης.

7) Η ακαταστασία στο σπίτι είναι ό,τι το junk food στη διατροφή σου

Ένα υγιές σπίτι δεν έχει παντού διασκορπισμένα περιοδικά, ρούχα απλωμένα σε καρέκλες, σκόνη-κατοικίδιο. Η τάξη και η καθαριότητα στον προσωπικό σου χώρο σου δίνει ενέργεια και κίνητρο να κάνεις πράγματα μέσα σε αυτό.

8) “Μάζευε” ήλιο για 15′ καθημερινά

Προσπάθησε να περπατάς στον ήλιο για 15′ καθημερινά. Συγκεντρώνεις βιταμίνη D και ενέργεια μαζί.

Ladylike
News247

Copy link
Powered by Social Snap