Εκτύπωση άρθρου

Τα επόμενα χρόνια θα προληφθούν στη Βρετανία περίπου 100.000 περιπτώσεις καρκίνου χάρη στην επέκταση του εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) και στα αγόρια, ανακοίνωσαν βρετανοί αξιωματούχοι
Βρετανία: Επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού κατά του HPV και στα αγόρια | in.gr

Τα επόμενα χρόνια θα προληφθούν στη Βρετανία περίπου 100.000 περιπτώσεις καρκίνου χάρη στην επέκταση του εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) -που ευθύνεται για κάποιους καρκίνους στον τράχηλο, το στόμα, τον πρωκτό και τα γεννητικά όργανα- και στα αγόρια, ανακοίνωσαν βρετανοί αξιωματούχοι.

Ανακοινώνοντας την επέκταση του προγράμματος εμβολιασμού και στα αγόρια, εκτός από τα κορίτσια, ειδικοί του οργανισμού Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE) επισήμαναν ότι χάρη στους εμβολιασμούς θα καταστεί δυνατόν να προληφθούν περίπου 64.000 περιπτώσεις καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και σχεδόν 50.000 περιπτώσεις άλλων καρκίνων έως το 2058.

Αυτό θα συμβεί 50 χρόνια μετά την έναρξη στη Βρετανία του προγράμματος εμβολιασμού κατά του HPV στα κορίτσια, το οποίο ξεκίνησε το 2008.

Ο PHE επισήμανε ότι τα αγόρια ηλικίας 12 με 13 ετών στη Βρετανία θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του ιού HPV από φέτος το Σεπτέμβριο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι από το 2008, όταν ξεκίνησε στη Βρετανία ο εμβολιασμός των κοριτσιών κατά του HPV, οι μολύνσεις από κάποιους βασικούς τύπους του ιού έχουν μειωθεί κατά 86% στις ηλικίες 16 με 21 ετών στην Αγγλία.

Άλλη έρευνα, που διεξήχθη στη Σκοτία, έδειξε ότι το εμβόλιο μείωσε τις προκαρκινικές ασθένειες στις γυναίκες σε ποσοστό έως και 71%.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Copy link
Powered by Social Snap