Εκτύπωση άρθρου

Συγκλονισμένη εμφανίζεται η υπουργός Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας από την αποκάλυψη ότι μικρά παιδιά, ένα εκ των οποίων μόλις έξι ετών, έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή επίθεση μετά από επικοινωνία με ενήλικες σε δημοφιλείς εφαρμογές dating για άτομα άνω των 18 ετών.

Πρόκειται για τα σοκαριστικά ευρήματα μιας έρευνας του Skynews, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από 70 ανήλικοι έχουν παρακάμψει τις διαδικασίες επαλήθευσης ηλικίας για να αποκτήσουν πρόσβαση σε εφαρμογές όπως το Grindr και το Tinder.

Η υπουργός Πρίτι Πατέλ, η οποία επιβεβαίωσε τη διάθεση επιπλέον 30 εκατομμυρίων λιρών για την αντιμετώπιση της εκμετάλλευσης μέσω διαδικτύου, δήλωσε ότι οι εφαρμογές γνωριμιών πρέπει να κάνουν περισσότερα για να κρατήσουν τα παιδιά μακριά.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα της αστυνομίας, το νεαρότερο θύμα ήταν μόλις έξι ετών – ένα αγόρι από το Ντάραμ, το οποίο έπεσε θύμα σεξουαλικής αποπλάνησης μετά από γνωριμία με ενήλικο άτομο στην εφαρμογή για ομοφυλόφιλους Grindr.

Σε άλλα περιστατικά:

Ενα 9χρονο αγόρι στο Σταφορντσάιρ, δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από έναν ενήλικα που γνώρισε στο Tinder
Μια 12χρονη κοπέλα, επίσης στο Σταφορντσάιρ, βιάστηκε από έναν άνδρα που συνάντησε σε άλλη εφαρμογή dating.
Eνα 11χρονο κορίτσι εξαναγκάστηκε να στείλει γυμνές φωτογραφίες του σε μια τέτοια εφαρμογή.
Μια 12χρονη κοπέλα στο Χερτφορντσάιρ, αποπλανήθηκε μετά από επικοινωνία στο Grindr.

Ο Σίμον Μπέιλι, επικεφαλής της αστυνομίας του Νορφόκλ και εθνικός επικεφαλής για την προστασία των παιδιών, είπε ότι τα τρέχοντα συστήματα επαλήθευσης ηλικίας των εφαρμογών αυτών δεν είναι αρκετά ισχυρά.

Οπως ακριβώς μερικά παιδιά παρακάμπτουν τους ελέγχους επαλήθευσης ηλικίας για να έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές άνω των 18 ετών, έτσι και οι ενήλικες κάνουν το ίδιο για να «ψαρέψουν» τα ανήλικα θύματά τους.

Το Sky News δημιούργησε εύκολα ένα ψεύτικο προφίλ για να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα δημοφιλές site εφήβων, το οποίο υποτίθεται ότι περιορίζεται για άτομα ηλικίας μεταξύ 13 και 19 ετών.

Στο site βρέθηκαν αρκετά προφίλ ανδρών, μεταξύ των οποίων ένας άνθρωπος που ευχαρίστως παραδέχθηκε ότι δεν ήταν 19 ετών αλλά μεγαλύτερος.

Στο προφίλ του, είπε ότι ψάχνει για «άνετα κορίτσια» και έγραψε: «Αυτό φαίνεται διασκεδαστικό. Μπορείτε να με ρωτήσετε τίποτα, ανεξάρτητα από το πόσο τρελό, απειλητικό ή λάθος είναι».

Οι υπεύθυνοι της εφαρμογής Tinder είπαν στο Sky News ότι παίρνουν σοβαρά το καθήκον τους να είναι προσεκτικοί.

Ενας εκπρόσωπος της εφαρμογής δήλωσε: «Το Tinder είναι για χρήστες 18+ ετών και χρησιμοποιούμε ένα δίκτυο εργαλείων για να το πετύχουμε ενώ δαπανούμε εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την προστασία και την απομάκρυνση ανηλίκων από την εφαρμογή μας».

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι θα συνδιοργανώσει μια μεγάλη διεθνή διάσκεψη για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών τον Δεκέμβριο στην Αφρική, προκειμένου να αναληφθεί δράσει για ένα αναπτυσσόμενο πρόβλημα, το οποίο λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις.

Πηγή: Skynews

Copy link
Powered by Social Snap