Εκτύπωση άρθρου

To προσδόκιμο ζωής αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια σε αρκετές εκβιομηχανισμένες χώρες στον κόσμο.

Στην έρευνα του Ιmperial College London και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε 35 χώρες, και όπως φαίνεται στο infographic του Statista, είναι οι γυναίκες στη Νότια Κορέα αυτές για τις οποίες εκτιμάται πως το μέσο προσδόκιμο ζωής μπορεί να ξεπεράσει τα 90 χρόνια κάτι που οι επιστήμονες για πολλά χρόνια θεωρούσαν πως είναι απίθανο.

Βάσει των εκτιμήσεων των επιστημόνων, ένα μωρό στη Νότια Κορέα, γένους θηλυκού που θα γεννηθεί το 2030 μπορεί να ζήσει έως και τα 90,8 χρόνια και εάν είναι αγόρι έως και τα 84,1 χρόνια.

Σημειώνεται πως το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής έχει σήμερα η Ιαπωνία που όπως φαίνεται θα περάσει στην τρίτη θέση μετά τη Νότια Κορέα αλλά και τη Γαλλία αφού εκτιμάται πως για τους Γάλλους το προσδόκιμο ζωής (για κάποια/ον που θα γεννηθεί το 2030 πάντα) θα είναι 88,5 για τις γυναίκες και 81,7 για τους άνδρες.

Τέλος σύμφωνα με την έρευνα η Ελλάδα (όπως επίσης οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, Σουηδία) δεν αναμένεται να καταγράψουν σημαντική άνοδο του προσδόκιμου ζωής μέχρι το 2030 ενώ το χαμηλότερο προσδόκιμο αναμένεται σε Βόρεια Μακεδονία και Σερβία για την ίδια περίοδο.

8286

Infographic: U.S. Will Trail Other Rich Nations In Life Expectancy By 2030 | Statista You will find more infographics at Statista

https://www.huffingtonpost.gr/
Copy link
Powered by Social Snap