Αλεξάνδρα Καππάτου, ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος
Αυτή η ενέργεια είναι αποτρόπαια , βίαιη , εγκληματική , εκδικητική και καταδικαστέα . Αποσκοπεί στην διάλυση και καταστροφή της ζωής του θύματος , αφήνοντάς του νωπά τα σημάδια όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο ψυχισμό που πιθανά θα το επηρεάζουν με καθοριστικό τρόπο την πορεία της ζωής του από όσα εξηγεί στον Ελεύθερο Τύπο η ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου για το έγκλημα στην Καλλιθέα.
Το θύμα καλείται να συμφιλιωθεί με μια νέα εικόνα άγνωστη στο ίδιο και τόσο διαφορετική που του προκαλεί πόνο , θλίψη που θα το συντροφεύει σ τη ζωή του εφεξής. Η εξωτερική εμφάνιση , τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ατόμου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας και αποτελεί το εισιτήριο για κάθε τομέα της ζωής.
Η Ιωάννα, σύμφωνα με τους ειδικούς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις που θα την φέρνουν αντιμέτωπη με αυτό το τραγικό αυτό γεγονός το οποίο άλλαξε την ζωή της. Όλη αυτή η κατάσταση είναι δύσκολα διαχειρίσιμη. Έχει ανάγκη το σεβασμό όλων μας , τη διακριτικότητα αλλά και την υποστήριξη και συμπαράσταση από τους οικείους της . Ίσως χρειαστεί και εξειδικευμένη ψυχολογική υποστήριξη για να διαχειριστεί το ψυχικό τραύμα που της έχει προκληθεί και να κατορθώσει σταδιακά να πιάσει το νήμα της ζωής της εκεί που άφησε .
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η φερόμενη ως δράστης είναι μια νέα γυναίκα σχεδόν συνομήλικη της Ιωάννας που θεώρησε ότι οργάνωσε το τέλειο έγκλημα πήρε την τέλεια εκδίκηση . Δεν γνωρίζουμε τα ακριβή της κίνητρα και δεν είμαι σίγουρη ότι θα μάθουμε ακριβώς τι συνέβη στη ταραγμένη της σκέψη. Υποθήκευσε και η ίδια την ζωή της , το μέλλον της , τα όνειρα της. Η σκέψη της κατακλύστηκε από μένος , θυμό, το μόνο που θα την ανακούφιζε είναι η εκδίκηση ..
Η εκδίκηση που στοίχειωσε τη σκέψη της που θα την οργάνωνε ως τη τελευταία λεπτομέρεια . Τι οδήγησε την γυναίκα αυτή να ενεργήσει με αυτό τον αποτρόπαιο τρόπο και τι σκέψεις την καταδίωκαν . Τι εικόνες είχε δημιουργήσει στο μυαλό της για το θύμα ,τι συνέβαινε στο ψυχισμό της και κατακλύστηκε από αυτή την εμμονή η το παραλήρημα και έγινε σκοπός της ζωής της να καταστρέψει , να διαλύσει το δυνατό σημείο αυτής που ίσως θεωρούσε στη ταραγμένη της σκέψη ότι είναι αντίζηλος της και αποτελούσε τη πηγή της αφόρητης δυστυχίας της ..
Διάφορα ερωτήματα εύλογα δημιουργούνται , δεν κατάλαβε κάποιος από το περιβάλλον κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά αυτής της κοπέλας , κάποια σημάδια που ίσως χρειαζόταν να αξιολογηθούν ώστε να ζητήσουν βοήθεια;