Μία ιστορία για παιδιά από τη Βελγίδα ψυχολόγο Lies Scaut με δραστηριότητες, που μετέφρασε και επιμελήθηκε στα Ελληνικά ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων, για να βοηθήσει τους ψυχολόγους, γονείς και εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τα παιδιά για με τον κορωνοϊό. Όπως αναφέρει ο σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων: Στα πλαίσια της Κοινωνικής προσφοράς για την πανδημία εξ αιτίας του κορωνοϊού COVID-19 ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων – ΣΕΨ μετέφρασε και επιμελήθηκε στα Ελληνικά το παιδικό εγχειρίδιο με τίτλο «Γεια σου, με λένε Κορώνα!», το οποίο διανέμεται ηλεκτρονικά δωρεάν σε όποιον ενδιαφέρεται. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΨ ευχαριστεί θερμά την συγγραφέα κα Lies Scaut Ψυχολόγο, για την προσφορά της προς στον Σύλλογο.

Η ιστορία για παιδιά «Γεια σου, με λένε Κορώνα!» έχει γραφτεί από την Βελγίδα συνάδελφο κα Lies Scaut Ψυχολόγο για να βοηθήσει τους ψυχολόγους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν με τα παιδιά για τον κορωνοϊό.

Τα παιδιά αρχικά μαθαίνουν και ενημερώνονται για τον κορωνοϊό και για το πως να προφυλαχθούν από αυτόν. Στη συνέχεια τους δίνεται η δυνατότητα να εκφράσουν στους ενήλικες τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, να μοιραστούν τις απορίες τους για ό,τι τους μπερδεύει, να βρουν λύσεις για να αντιμετωπίσουν τον φόβο, τον θυμό, το άγχος και την λύπη. Έχει μεταφραστεί σε περίπου 30 γλώσσες και διανέμεται δωρεάν σε όλες τις χώρες

Γεια σου, με λένε Κορώνα! – Lies Scaut

Συγγραφή: Lies Scaut
Εικονογράφηση: Steven De Soir
Επιμέλεια-Μετάφραση: Μπουκουβάλα Βασιλική, Καραγιάννη Βασιλική
Έκδοση ebook: Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων (πηγή)
Έτος έκδοσης: 2020
Μέγεθος: σελ. 23 / 1 Mb
Μορφή: Pdf Online

Copy link
Powered by Social Snap