-και-παιδιά-620x414-1
Εκτύπωση άρθρου


Απόφαση, δυσκολίες και διαχείριση της νέας καθημερινότητας”
Ξεκίνησε σαν ένα γκρι σύννεφο πάνω από τα κεφάλια μας. Όπως σε κάθε σχέση, με τον καιρό ήρθε και η καταιγίδα. Με την ύπαρξη όμως παιδιών, η απόφαση του χωρισμού, έχει δύσκολα ψυχικά εμπόδια που ξεπερνιούνται με στήριξη από ειδικό.

Σε αυτό το Live Masterclass, η Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου, εξηγεί όλα τα στάδια του διαζυγίου, εστιάζοντας στον ψυχικό κόσμο του παιδιού και μας εφοδιάζει με πολύτιμες συμβουλές για να κάνουμε τη μετάβαση με -όσο το δυνατόν – περισσότερη αγάπη και κατανόηση.

διαζύγιο και παιδιά

Τι θα μάθεις στο Μasterclass “Διαζύγιο και παιδιά: Απόφαση, δυσκολίες και διαχείριση της νέας καθημερινότητας”
Ποια είναι η εικόνα των διαζυγίων σήμερα στην Ελλάδα;

H ειδικός αναφέρει τα στατιστικά στοιχεία και τα νούμερα των διαζυγίων στην χώρα μας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κατάλληλης ενημέρωσης των νέων γονιών γύρω από το ζήτημα.

Πώς φτάνουμε στην απόφαση του διαζυγίου;

Mαζί θα δούμε τα χαρακτηριστικά της σχέσης που κάνουν το διαζύγιο μονόδρομο, όπως και το τι σημαίνει αυτή η απόφαση για τα παιδιά μας.

Πώς μιλάμε στα παιδιά για την απόφαση να πάρουμε διαζύγιο;

Η ειδικός μας βοηθά στη διαδικασία της προετοιμασίας και της ανακοίνωσης της απόφασης του χωρισμού στα παιδιά μας, μια στιγμή δύσκολη και για τις δύο πλευρές, που έχει το δικό της τρόπο ώστε να γίνει ομαλά.

Πώς θα προστατέψουμε το ψυχισμό των παιδιών μας;

To πιο σημαντικό κομμάτι, αυτό της προστασίας των συναισθημάτων και του ψυχισμού του παιδιού, ένα κομμάτι που θα δούμε μόνο μαζί με την ειδικό καθώς χρήζει συγκεκριμένων χειρισμών.

Τι είναι συνεπιμέλεια και τι σημαίνει για το παιδί μας;

Αναφερόμαστε σε όλες τις θετικές και τις πιο δύσκολες προεκτάσεις της συνεπιμέλειας, που τόσο έχει συζητηθεί! Βλέπουμε πώς μπορούμε να την εφαρμόσουμε προστατεύοντας τα παιδιά μας.

Πώς διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις με τον/την πρώην σύντροφο και τη στάση του ευρύτερου οικογενειακού κύκλου;

Μιλάμε για την εξομάλυνση των μεταξύ μας σχέσεων και τον ρόλο άλλων μελών της οικογένειας όπως π.χ του παππού και της γιαγιάς σε αυτή τη διαδικασία.

Τι κάνουμε με τη νέα μας σχέση;

Συζητάμε μαζί πότε είναι πιο σωστό να παρουσιάσουμε στο παιδί μας τη νέα μας σχέση. Η ειδικός μας συμβουλεύει πώς να βοηθήσουμε το παιδί μας κατανοήσει τη συνέχεια της προσωπικής μας ζωής.

Το διαζύγιο δεν πρέπει να το περνάμε μόνοι μας.

Σας περιμένουμε να βρούμε τις σωστές απαντήσεις σε όλες τις ανησυχίες μας!

Διαζύγιο και παιδιά: Απόφαση, δυσκολίες και διαχείριση της νέας καθημερινότητας
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 – Ώρα: 20:30

https://myparenthood.gr/product/pedia-diazigio/?fbclid=IwAR1sj6CbDgCoKDezxSC380SogXdJ_8NHNwW8plyMcz_xi6-wVNpK1XiiuoY

Copy link
Powered by Social Snap