Εκτύπωση άρθρου

Η έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων για τα γενικά λύκεια θα γίνει στις 15 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ στις 16 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία των σχολείων, στις 11 Μαΐου όπως είχε προαναγγελθεί θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου και 18 Μαιου οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου με επέκταση του διδακτικού έτους στις 12 Ιουνίου αντί τέλη Μαΐου. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει την 1ηΣεπτεμβρίου.

Θα υπάρξει διαίρεση τμημάτων σε δύο υποτμήματα με 15 μαθητές ανά τάξη και απόσταση 1,5 μέτρου και θα γίνεται εκ περιτροπής διδασκαλία στα υποτμήματα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Τρίτη, Πέμπτη και αντίστροφα) με παράλληλο πρόγραμμα μελέτης τις ημέρες που οι μαθητές δεν είναι στο σχολείο.

Δεν θα γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, θα δοθεί έμφαση στην κάλυψη ύλης και η αξιολόγηση θα γίνει βάσει βαθμών τετραμήνου. Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης θα υπάρξουν αντισηπτικά στα σχολεία, εξαερισμός και καθαρισμός 2 φορές την ημέρα, διαφορετικά διαλείμματα και απαγόρευση λειτουργίας κυλικείων και προαιρετική χρήση μάσκας. Δεν θα προσμετρώνται απουσίες για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για εκπαιδευτικούς στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων

Για δημοτικά και νηπιαγωγεία παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας και εξετάζεται το ενδεχόμενο ανοίγματος την 1η Ιουνίου μόνο αν είμαστε ασφαλείς ότι η επιδημία βαίνει καθοδικά. Αν επαναλειτουργήσουν, θα λειτουργήσουν έως 30 Ιουνίου.

https://www.liberal.gr/
Copy link
Powered by Social Snap