Το να ζεις με ένα «Τζάτζαλο» σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο και αυτό το ξέρει πολύ καλά η μικρή Ρούθυ. Στην ιστορία του Sean Ferrell που εικονογράφησε ο Charles Santoso και απέδωσε στα ελληνικά ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου, το προσωπικό τερατάκι της Ρούθυ τη βάζει συχνά σε μπελάδες καθώς δεν την αφήνει σε ησυχία. Πετάει τα μολύβια, κάνει περίεργους ήχους και γκριμάτσες, ορμάει, αρπάζει πράγματα και τα τσαλακώνει.

Κάποια στιγμή όμως η Ρούθυ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να «συμμορφώσει» το τζάτζαλό της.

Ένα ευφάνταστο και ευφυές παιδικό βιβλίο που μέσα από το πρωτότυπο κείμενο και τις πολύχρωμες εικόνες, μας δείχνει την προσπάθεια των παιδιών να εκδηλώσουν και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους ειδικά όταν το τζάτζαλό τους είναι ξύπνιο και ορεξάτο.

Τα δικά τους βέβαια προσωπικά τερατάκια έχουν και οι δημιουργοί αυτού του βιβλίου με τον Charles Santoso να παραδέχεται ότι έχει δύο Τζάτζαλα, ένα που του σπάει τα νεύρα και ένα άλλο που του τραβάει τα μαλλιά όταν ζωγραφίζει και τον Sean Ferrell να μας λέει ότι ταΐζει το δικό του φτερούγες κοτόπουλου μήπως και ηρεμήσει.

«Το Τζάτζαλο», εκδόσεις Παπαδόπουλος, €12,50.

Για παιδιά από 4 ετών.

Copy link
Powered by Social Snap