Εκτύπωση άρθρου

 

 

Η κορούλα μας έχει ξεκινήσει παιδικό σταθμό και η δασκάλα της με έχει ενημερώσει ότι τα καταφέρνει μια χαρά….

Ενώ όμως στο σταθμό τρώει μόνη της και τα καταφέρνει με την τουαλέτα στο σπίτι θέλει να την ταϊζω, να την ντύνω και να τη βοηθάω παντού; Γιατί το κάνει αυτό; Παίζει ρόλο ότι υπάρχει στο σπίτι μωρό (το αδερφάκι της);

Απάντηση : Α. Καππάτου

Αρκετά παιδιά ξεκινούν με τόλμη την νέα εμπειρία και δείχνουν να περνούν καλά στο παιδικό σταθμό. Γυρίζοντας όμως σπίτι θέλουν να νιώθουν άνετα . Η κόρη σας έχει πιθανό επηρεαστεί από τη γέννηση του μωρού σας και επιδιώκει με τον τρόπο της να ασχοληθείτε μαζί της όπως συμβαίνει με το μωρό. Είναι μια συνηθισμένη αντίδραση στα παιδιά.

Ουσιαστικά είναι μια πρόκληση προς εσάς να της δώσετε σημασία. Λάβετε υπόψη σας ότι η κόρη έχει να διαχειριστεί τον ερχομό του μωρού σας καθώς και την είσοδό της στο παιδικό σταθμό. Αφιερώστε της περισσότερο χρόνο , καλύτερα να αφήνετε το μωρό στο πατέρα ώστε να μπορείτε να παίζετε μαζί της , να συναντά παιδάκια, να πηγαίνετε και κάποιες φορές περίπατο οι δυο σας.

Όταν σας ζητά να την ταίσετε ή να τη ντύσετε να το κάνετε με προθυμία και σταδιακά δώστε της την πρωτοβουλία να τα κάνει μόνη της εφόσον την επαινείτε.

 

Copy link
Powered by Social Snap