Εκτύπωση άρθρου

 

 

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς είχα σκεφτεί να στείλω την 5 χρονη κόρη μου στο εξοχικό της γιαγιάς γιατί εγώ εργάζομαι και δεν έχω που να την αφήσω. Εκείνη όμως δεν θέλει να μείνει μαζί της παρόλο που την αγαπάει Πως να την πείσω;

Απάντηση : Α. Καππάτου

Είναι μια αναμενόμενη και φυσιολογική αντίδραση που συχνά εμφανίζουν παιδιά αυτής της ηλικίας. Δείχνετε σιγουριά στο περιβάλλον που την αφήνετε, ώστε να αισθανθεί κι εκείνη ασφάλεια. Ενισχύετε με τη στάση σας την αυτονόμησή της. Τα παιδιά συνήθως αποκωδικοποιούν τις δικές μας αντιδράσεις και ανάλογα συμπεριφέρονται. Αρχικά αφήνετε την για λίγες ώρες στη γιαγιά και σταδιακά αυξήστε το χρόνο παραμονής της, εφόσον πρώτα την έχετε ενημερώσει.

Αν το εξοχικό της γιαγιάς είναι κοντά αφήστε τη για 2-3 Σαββατοκύριακα πριν τις διακοπές.. Αν αυτό πάει καλά αφήστε την κάποιες μέρες συνεχόμενες πχ. 1 βδομάδα και μετά να επιστρέψει στο σπίτι σας με την γιαγιά της και μετά πάλι τα ίδια. Είναι σημαντικό όμως εκεί να έχει επαφή με συνομήλικα παιδιά και δραστηριότητες που να την ευχαριστούν. Αν τελικά μείνει για μεγαλύτερα διαστήματα να την επισκέπτεστε τακτικά. Ο στόχος είναι να μπορέσει το παιδί να προσαρμοστεί αλλά και να μη νιώσει εγκατάλειψη από εσάς.

Copy link
Powered by Social Snap