Εκτύπωση άρθρου

 

 

Πρόσφατα πήρα διαζύγιο και  μένω με τα δυο παιδιά μου στο σπίτι των γονιών μου .Αλλά εκείνοι  από τότε που χώρισα τους κάνουν όλα τα χατίρια με αποτέλεσμα να χάνονται τα όρια. Κι εγώ όμως είμαι πιο ελαστική σε σχέση με το παρελθόν γιατί θεωρώ ότι είναι μια δύσκολη περίοδο γι’ αυτά. Κάνω καλά

Απάντηση : Α. Καππάτου

Αναμφίβολα είναι δύσκολη , πρωτόγνωρη και συναισθηματικά φορτισμένη αυτή η περίοδος τόσο για σας όσο και τα παιδιά σας. Είναι απόλυτα κατανοητή η ελαστικότητά σας ωστόσο δεν τα βοηθά ούτε τους απαλύνει το πόνο από το διαζύγιο. Η οριοθέτηση και η συνέχεια του τρόπου διαπαιδαγώγησης που είχατε πριν το χωρισμό βοηθούν σημαντικά στην δημιουργία κλίματος ασφάλειας.

Τα παιδιά χρειάζονται σταθερότητα, υποστήριξη , ενασχόληση , διαθεσιμότητα , τρυφερότητα και από τους δυο γονείς. Παράλληλα η στήριξη, η φροντίδα, η συνεργασία και η τήρηση της κοινής γραμμής διαπαιδαγώγησης, την οποία εσείς έχετε καθορίσει, από την γιαγιά και τον παππού είναι ανεκτίμητες προκειμένου να μη τους δημιουργείται σύγχυση .. Δίνετε τους ευκαιρίες να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να τα διαβεβαιώνετε ότι θα είστε πάντα κοντά τους και οι δυο γονείς.

 

Copy link
Powered by Social Snap