Εκτύπωση άρθρου

 

 

Παρ ‘όλο που οι φίλες της από το σχολείο θα πάνε κατασκήνωση η εξάχρονη κόρη μου προτιμά να μείνει στο σπίτι με τη γιαγιά. Πως μπορώ να την πείσω να πάει γιατί εκεί θα περάσει καλύτερα; Ή μήπως δεν πρέπει την πιέσω;

Απάντηση : Α. Καππάτου

Η κατασκήνωση μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική εμπειρία για το παιδί, αρκεί να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο να αποχωριστεί τους γονείς του. Για να αντιληφθείτε  την ετοιμότητα της κόρης σας  αναλογιστείτε  τις αντιδράσεις της σε διάφορες περιπτώσεις, όπως πχ. δέχεται να κοιμηθεί κάποιο  βράδυ σε φιλικό σπίτι,  κάνει εύκολα φιλίες, πως αντιδρά στα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας.

Συζητήστε μαζί της και ενημερώστε την αναλυτικά για ότι θα συναντήσει στην κατασκήνωση δίνοντας την δυνατότητα να εκφράσει τα συναισθήματά και τις ανησυχίες της. Τονίστε της ότι θα είστε δίπλα της όταν κι αν σας χρειαστεί. Επισκεφθείτε τη κατασκήνωση με τη φίλη της μαζί ώστε να δει τους χώρους..Αν παρόλα αυτά προτιμά να μείνει με τη γιαγιά της δεν χρειάζεται να τη πιέσετε.  Δώστε  της πρωτοβουλίες και ενισχύετε την επαφή της με συνομήλικα παιδιά .

 

Copy link
Powered by Social Snap