Εκτύπωση άρθρου

 

 

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΗ ΧΡΟΝΩΝ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗΡΟ ΠΑΙΔΙ Κ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ…ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΟΥΛΑ ΤΗΣ (1 ΕΤΟΥΣ)ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ Κ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ…ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΕΤΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Κ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΟΛΟ ΦΩΝΑΖΕΙ Κ ΚΑΝΕΙ ΖΗΜΙΕΣ…ΕΝΩ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ Κ ΒΡΗΣΚΕΙ ΠΑΡΕΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ,ΧΤΥΠΑΕΙ,ΦΩΝΑΖΕΙ Κ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΝΕΝΑ…ΦΑΣΚΕΙ Κ ΑΝΤΙΦΑΣΚΕΙ…ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΧΩΡΙΟ Κ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΩ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΜΕΣΑ ΕΓΩ,ΑΥΤΗ Κ Η ΜΙΚΡΗ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ Κ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΟΗΘΕΙΑ…

Απάντηση : Α. Καππάτου

Συνήθως τα μικρά παιδιά δεν διαθέτουν την ωριμότητα να μας εκφράσουν λεκτικά αυτά που τα απασχολούν αλλά και τα συναισθήματα τους. Η κόρη σας φαίνεται ότι με την κινητικότητα, την γκρίνια , την αντιφατική συμπεριφορά που περιγράφετε και την έλλειψη ικανοποίησης θέλει να σας στείλει κάποιο μήνυμα που καλείστε να αποκωδικοποιήσετε.  Ενδεχομένως ζηλεύει την μικρή της αδελφή και κάνει τα πάντα για να σας κινεί το ενδιαφέρον , φυσικά το πετυχαίνει ακόμη και με τις συνεχείς παρατηρήσεις που εισπράττει.  Αναλογιστείτε την σχέση σας με το παιδί, ασχολείστε μαζί της  ατομικά ? . Επίσης σκεφθείτε πως νιώθετε που μένετε μόνη σας με τα δυο παιδιά όλη μέρα χωρίς βοήθεια από το σύζυγό σας και πως αυτό βγαίνει στα παιδιά σας.

Σας προτείνω να αλλάξετε στάση απέναντι στη μεγάλη σας κόρη, ασχοληθείτε μαζί της έστω για λίγο καθημερινά σε ατομική βάση , δώστε της πρωτοβουλίες και βρίσκετε ευκαιρίες να την επαινείτε. Περιορίστε τις παρατηρήσεις , αγνοώντας κάποιες φορές την αρνητική της συμπεριφορά . Να την φέρνετε σε επαφή με συνομήλικα παιδάκια, αν είναι δυνατό  χωρίς την μικρή σας κόρη για αρχή ,κάθε φορά με ένα παιδί και όταν αρχίζει να δημιουργεί πρόβλημα προσπαθήστε με ψυχραιμία να το ξεπεράσετε .
Είναι απαραίτητο να ασχολείται και ο πατέρας με τα παιδιά σε καθημερινή βάση έστω για λίγο . Πιστεύω ότι αν τα τηρήσετε αυτά και καλύψετε τις συναισθηματικές ανάγκες του παιδιού θα υπάρξει σημαντική βελτίωση.

 

Copy link
Powered by Social Snap