Εκτύπωση άρθρου

 

 

Η 2,5 χρονών κορούλα μου μας κάνει τη ζωή κυριολεκτικά δύσκολη ιδιαίτερα όταν βγαίνουμε έξω. Μόλις της πούμε ότι ήρθε η ώρα να φύγουμε από τις κούνιες ή τη θάλασσα, ότι αν δεν της πάρουμε παγωτό κλαίει σπαραχτικά και συνήθως υποκύπτουμε. Πώς μπορεί να γίνει πιο συνεργάσιμη ;

Απάντηση : Α. Καππάτου

Πολλά παιδιά αυτής της ηλικίας δυσκολεύονται να δεχτούν τα όρια που θέτουν οι γονείς και αντιδρούν έντονα ειδικότερα όταν πρόκειται να απομακρυνθούν από δραστηριότητες, στις οποίες περνούν καλά. Είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε ένα κοινό μοντέλο διαπαιδαγώγησης του παιδιού που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα όρια. Ανάλογα με την περίπτωση θα της εξηγείτε .

Σταδιακά θα κατανοήσει ότι σε κάποιους , , κανόνες που θέτετε δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης από την πλευρά σας. Η απόσπαση του ενδιαφέροντος σε άλλη δραστηριότητα συχνά βοηθά. Αν όμως επιμένει σε κάτι και αντιδρά εσείς με ψυχραιμία , αποφασιστικότητα και σοβαρότητα εξηγείστε της αυτό που πρέπει να γίνει . Αν χρειαστεί επαναλάβετε με το ανάλογο ύφος τον κανόνα, και χωρίς πολλές διαχύσεις απομακρυνθείτε δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Προσέχετε τη συμπεριφορά σας γιατί τα παιδιά έχουν στραμμένα τα μάτια πάνω σας .

Copy link
Powered by Social Snap