Εκτύπωση άρθρου

Αναποτελεσματική; Όχι μόνο! Ακόμα και επιβλαβής είναι η χορήγηση χλωροκίνης για τον κορονοϊό και οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Βέβαιο θεωρείται το… stop για την συγκεκριμένη θεραπεία στην Ελλάδα. Τι λέει αποκλειστικά ο Νίκος Σύψας.

Παγκόσμιο πάταγο προκάλεσε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό “The Lancet” σύμφωνα με την οποία η χορήγηση χλωροκίνης στους ασθενείς που έχει προσβάλλει ο κορονοϊός είναι όχι μόνο αναποτελεσματική, αλλά πολύ πιθανόν και επιβλαβής!

Κι αυτό καθώς επίσπευσε τον θάνατο σε ορισμένες περιπτώσεις ασθενών που είχε… επισκεφθεί ο κορονοϊός. “Δεν λαμβάνουν χλωροκίνη οι έλληνες ασθενείς” διαβεβαιώνει μιλώντας στο iatropedia.gr, ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ και υπεύθυνος για τα θεραπευτικά πρωτόκολλα στην Ελλάδα για τον νέο κορωνοϊό, Νικόλαος Σύψας.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη Παρασκευή στο “The Lancet” ανάγκασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον γενικό διευθυντής του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, να παύσει την πειραματική χρήση της χλωροκίνης και των παραγώγων της, όπως η υδροξυχλωροκίνη και να δηλώσει ότι ακομα και με την υποψία ότι το φάρμακο μπορεί και να επισπεύδει τον θάνατο ασθενών, θα πρέπει να σταματήσει να χορηγείται.

Σύψας: “Δεν λαμβάνουν χλωροκίνη οι Έλληνες ασθενείς – Ενδεχομένως θα αποσύρουμε κι εμείς τα πρωτόκολλα χορήγησής της”
Μιλώντας αποκλειστικά στο iatropedia.gr, o καθηγητής Νικόλαος Σύψας, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος όλων των πειραματικών θεραπευτικών πρωτοκόλλων που “τρέχουν” για τη θεραπεία της νόσου COVID-19 στη χώρα μας, αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 20 έλληνες ασθενείς που νοσηλεύονται -κυρίως σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας- και απ’ ότι γνωρίζει κανένας από αυτούς δεν παίρνει χλωροκίνη.

https://www.newsit.gr/
Copy link
Powered by Social Snap