Εκτύπωση άρθρου

 

 

 

Η 3χρονη κόρη μου ξεκίνησε για πρώτη φορά φέτος παιδικό όμως δεν το πήρε και πολύ καλά…

Κάθε φορά που την αφήνω βάζει τα κλάματα αν και όχι τόσο έντονα όσο στην αρχή, και δεν θέλει να την αφήσω. Παρόλο που έχει περάσει ένας μήνας δεν έχει προσαρμοστεί. Μήπως δεν είναι ακόμα έτοιμη και πρέπει να την σταματήσω;Κάθε φορά που την αφήνω βάζει τα κλάματα αν και όχι τόσο έντονα όσο στην αρχή, και δεν θέλει να την αφήσω. Παρόλο που έχει περάσει ένας μήνας δεν έχει προσαρμοστεί. Μήπως δεν είναι ακόμα έτοιμη και πρέπει να την σταματήσω;

Απάντηση : Α. Καππάτου

Ο παιδικός σταθμός αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για τη ζωή του παιδιού γιατί χαρακτηρίζεται από την απομάκρυνση του από το οικείο περιβάλλον και την αγάπη των γονιών του.. Υποχρεώνεται να περνά ένα μέρος της μέρας του με παιδιά στην πλειοψηφία τους άγνωστα όπου δεν θα είναι πλέον το επίκεντρο του ενδιαφέροντος .. Το άγχος των γονιών, η υπερβολική προσκόλληση στο παιδί ,η έλλειψη σαφούς οριοθέτησης ,  αποτελούν λόγους που δυσκολεύουν το παιδί να δεχθεί τη νέα εμπειρία. Είναι σημαντικό η είσοδος του παιδιού στο παιδικό σταθμό να μη συμπίπτει με άλλα σοβαρά γεγονότα όπως γέννηση άλλου παιδιού, διαζύγιο ή άλλα.

Η στάση σας είναι καθοριστικής σημασίας.. Χρειάζεται να έχετε  οι ίδιοι συμφιλιωθεί στην ιδέα του αποχωρισμού από το παιδί , να μην δείχνετε ανησυχία ή στενοχώρια και να είστε αποφασιστικοί , σταθεροί και ήρεμοι κατά την ώρα του αποχαιρετισμού. Επίσης καλό θα ήταν να προτρέψετε τη μικρούλα σας  να συναναστρέφεται παιδάκια και  να δημιουργήσετε τις προϋποθέσεις για να τα συναντά.

 

Copy link
Powered by Social Snap