Εκτύπωση άρθρου

 

 

“Τα δυο μας παιδιά ηλικίας 9 και 7 χρονών δεν αντέχουν τα παιδιά των κουμπάρων μας που είναι πολύ ζωηρά, αυθάδη, επιθετικά. Κατά συνέπεια δυσανασχετούν πολύ έντονα όταν πρόκειται να βρεθούμε. Δεν τους θέλουν στο σπίτι μας, κρύβουν τα παιχνίδια τους για να μην τους τα καταστρέψουν, επαναλαμβάνουν ότι δεν τους αντέχουν γιατί κάνουν σαχλαμάρες και συνέχεια φωνάζουν. Παράλληλα προσπαθούν να αποφύγουν την επαφή μαζί τους ζητώντας να πάνε στην γιαγιά τους. Πώς να αντιμετωπίσουμε σωστά αυτή την κατάσταση;”

Απαντάει η Αλεξάνδρα Καππάτου Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος – Συγγραφέας

Είναι λογική αντίδραση των παιδιών σας σύμφωνα με αυτά που γράφετε . Καλό είναι να σεβαστείτε την επιθυμία τους. Η απλούστερη αντίδραση την οποία είμαι σίγουρη ότι έχετε σκεφτεί είναι να αποφεύγονται οι συναντήσεις σας με τα παιδιά στο σπίτι σας, το πρόβλημα όμως παραμένει. Μια άλλη σκέψη θα ήταν όταν συναντιέστε οι δυο οικογένειες στο δικό σας σπίτι, προκειμένου να αποφεύγονται οι εντάσεις να είναι και ένας ενήλικος μαζί τους κατά την ώρα του παιχνιδιού προσπαθώντας διακριτικά να αποφεύγονται οι εντάσεις.

Αυτό που θα σας πρότεινα ως καλύτερη επιλογή θα ήταν να συζητήσετε το πρόβλημα με τους ίδιους τους κουμπάρους σας κατευθείαν, αν θεωρείτε ότι θα καταλάβουν, και από κοινού να αναλάβετε δράση δηλ. εκείνοι να μιλήσουν στα παιδιά τους και εσείς στα δικά σας ώστε κάθε φορά που συναντιέστε να οριοθετείτε από κοινού τις δραστηριότητες και να αντιμετωπίζετε μαζί τα παράπονα και εναλλάξ κάποιος από τους ενήλικες να έχει την διακριτική τους εποπτεία κατά την διάρκεια της συνάντησής σας. Αν αυτό συνεχιστεί κάποιο διάστημα και το δουλέψετε υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να αλλάξει η εικόνα.

Copy link
Powered by Social Snap