Εκτύπωση άρθρου


Ακούμε καθημερινά για τη σημασία του πλυσίματος των χεριών προκειμένου να μην κολλήσουμε κορωνοϊό. Τώρα επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι σωστές συνήθειες υγιεινής στο σπίτι, θα μπορούσαν να μειώσουν την ανάγκη για αντιβιοτικά έως και 30%, αλλά τον κίνδυνο κοινών λοιμώξεων έως και 50%!
Όλα αυτά σύμφωνα με μια τοποθέτηση που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Infection Control στο διαδίκτυο που υπογράφεται από αρκετούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας υγείας και μπορείτε να βρείτε εδ

Όπως παρατηρήθηκε κατά τις πρόσφατες παγκόσμιες προσπάθειες για καθυστέρηση της εξάπλωσης του COVID-19, οι πρακτικές υγιεινής, συμπεριλαμβανομένου του πλυσίματος των χεριών, έχουν καταστεί ουσιαστικό μέρος της ρουτίνας όλων και θεωρούνται ως η πρώτη γραμμή άμυνας.

Το εν λόγω έγγραφο, που εκπονήθηκε για λογαριασμό του Παγκόσμιου Συμβουλίου Υγιεινής (GHC), διερευνά το ρόλο της στοχευμένης υγιεινής στο σπίτι και την καθημερινή ζωή για τη μείωση της συνταγογράφησης και παρέχει αποδείξεις ότι η υγιεινής των χεριών σε σπίτια και χώρους εργασίας μπορεί να αποτρέψει λοιμώξεις και συνεπώς να μειώσει την ανάγκη για αντιβιοτικά.

Το εν λόγω κείμενο αναφέρεται και σε μία μελέτη, όπου η ομάδα που χρησιμοποίησε απολυμαντικά χεριών παρουσίασε μείωση συνταγογράφησης αντιβιοτικών κατά 30% σε σύγκριση με την ομάδα που δεν το έκανε. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία αν σκεφτεί κάποιος ότι το 35% των κοινών λοιμώξεων που εμφανίζονται είναι ήδη ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, κάτι που οδηγεί σε θάνατο χιλιάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους συγγραφείς του άρθρου, υπό το πρίσμα της τρέχουσας πανδημίας, είναι πιο επείγον από ποτέ για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αναγνωρίσουν τον ρόλο της υγιεινής της κάθε κοινότητας για να ελαχιστοποιήσουν την εξάπλωση των λοιμώξεων, η οποία με τη σειρά της θα βοηθήσει στη μείωση της κατανάλωσης των αντιβιοτικών
Για να επιτευχθεί, δε, αυτό, καλούν σε συστράτευση και χάραξη μιας παγκόσμιας στρατηγικής, κάτι που αφορά τόσο τους ιατρικούς συλλόγους, το κράτος, τους εκπαιδευτικούς φορείς κ.λπ.

https://ygeiamou.gr/
Copy link
Powered by Social Snap